A Ladbrokes felvásárolta a Betdaq fogadási tőzsdét

2013-01-24
Ma reggel jelentették be, hogy az egyik legnagyobb brit fogadóiroda, a Ladbrokes 30 millió euróért felvásárolta a Betdaq fogadási tőzsdét.

 

A Ladbrokes és a Betdaq milliárdos ír tulajdonosa, Dermot Desmond közti megállapodás lényegében szerda estére megszületett, és emellett a Ladbrokes 4 millió euróért 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Betdaq technológiai szolgáltatójában, a TBH Guernsey Ltd-ben is.

 

Ez az első akvizíció, melyet a Ladbrokes közel három éve kinevezett elnöke, Richard Glynn levezényelt. A Ladbrokes egy éve kezdte el tárgyalásait a Betdaq-val , akkor még „csak technológiai megoldások szállításáról” szóltak a hírek, azonban január elején a Ladbrokes elismerte, hogy a tárgyalások a felvásárlás irányába haladnak.

A szakértők szerint a Ladbrokes célja az lesz, hogy a Betdaq-ból valami hasonlót csináljon, mint a Betfair, ami jelenleg körülbelül 20-szor nagyobb nála. (A Betdaq a tavalyi naptári évben 2,8 millió euró adózás utáni eredményt produkált.)

A brit fogadóiroda korábban már folytatott tárgyalásokat a 888 Holdingsszal és a Sportingbettel is, de azok a tárgyalások sikertelenül fejeződtek be, a Sportingbetet végül a William Hill vásárolta fel a múlt hónapban.

 

Az akvizíció hírére jól reagált a piac, a Ladbrokes részvényeinek értéke 6,90 p-vel 206,30 p-re emelkedett a délelőtt folyamán.

 
Címkék: fogadás, sportfogadás,