A Királynő visszatért!

2013-02-16
Black Caviar, a turf királynője nyolc hónapos kényszerpihenője után csodálatos futással, magabiztos győzelemmel tért vissza a versenypályára a róla elnevezett futamban, megszerezve ezzel sorozatban 23. győzelmét.

 

Óriási tömeg gyűlt össze a Flemington lóversenypályán, hogy ismét élőben csodálhassa meg a világ legnagyobb lóversenysztárját az 1000 méteres Black Caviar Lightning Stakesben. Ez volt a kanca első versenye azóta, hogy tavaly júniusban megsérült a Royal Ascoton, így mindenki kiéhezve várta már a szupersztárt.

 

Black Caviar rendkívül könnyed, izzadság nélküli futással állított be új pályarekordot (55.42 mp), és érkezett be két hosszal istállótársai - Moment of Change és Golden Archer – előtt a célba, és ezzel ő lett az egyedüli, aki háromszor tudott nyerni ezen a versenyen, mely idéntől az ő nevét viseli. Black Caviar megszerezte tehát 23. győzelmét, 13. Group 1 győzelmét, és keresetével átlépte a 7 millió dolláros álomhatárt. Már csak egy Group 1 győzelemre van attól, hogy beállítsa a legendás Kingston Town rekordját. 

 

"Annyira büszke vagyok rá... Egy kicsit el is érzékenyültem először, a fenébe, jó újra látni." - nyilatkozta trénere, Peter Moody. "Nevezheti lovas ösztönnek, de valamelyik nap ránéztem, és olyan mosolyt láttam az arcán, és olyan csillogást a szemében, amit már régóta nem." 

 

  

 
Címkék: lóverseny,