A Gtech-G2 nyerte az OPAP szerződést

2012-07-26
A Playtech és az Intralot lemaradt arról a potenciálisan jövedelmező szerződésről, melyet Európa legnagyobb fogadási vállalatával köthetett volna online szerencsejáték termékek szállítására.

 

A görögök monopolhelyzetben lévő sportfogadási vállalata, az OPAP, melynek 34 százalékban az állam a tulajdonosa márciusban tette közzé a potenciális szállítókat tartalmazó szűkített listáját, melyen a Playtech mellett az Intralot és a Gtech G2 neve szerepelt.

Az OPAP szerdán bejelentette, hogy az olasz Lottomatica csoportjába tartozó Gtech G2-vel köti meg a szerződést sportfogadási, kaszinó és pókertermékek szállítására. (A Gtech G2 szállítja a Szerencsejáték Zrt egyre csak késlekedő új sportfogadási portálját is.) A két cég vegyesvállalatot alapít, és közösen pályáznak a jövőbeli görög szerencsejáték liszenszekre.

Görögországban, ami Európa egyik legnagyobb szerencsejáték piaca, tavaly augusztusban fogadták el az online szerencsejátékokra vonatkozó új törvényt, mely értelmében korlátlan számú öt évre szóló online szerencsejáték liszensz adható ki az országban.