A Fradi, az óceánvitorlázás és a Szolnoki sportklubok kaptak a legtöbb szerencsepénzt

2013-06-06
Az 598 millió közel felét a Fidesz pártigazgatója által vezetett Ferencváros kapta, de a Nyerges Zsolthoz szorosan köthető szolnoki csapatok is szép összeget könyvelhettek el.

 

A Szerencsejáték Zrt. tavaly 598 millió forintot fordított közvetlen célú sporttámogatásra – közölte nemrég Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Az állami tulajdonú cég a Világgazdaságnak elküldött adatai alapján a magasan a legnagyobb adományban a Ferencváros részesült, negyedmilliárd forinttal. A klub elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Szintén kiemelkedő támogatást kapott Fa Nándor cége, a HT HAJÓ Innovációs Zrt. is. Fa jelenleg új projektjén a Spirit of Hungaryn dolgozik, tervei szerint visszatér a profi óceánvitorlázók világába.

 

Jelentősebb összeget kapott még a PICK Szeged kézilabda csapata is. Süli Róbert, a magyar bajnokságban idén 2. helyezett, a Bajnokok Ligájában szereplő csapat kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta: a Szerencsejáték Zrt.-vel évek óta szerződésben vannak, ez alapján kapják a támogatást. Az összeg a működést biztosító büdzsébe kerül, a 30 millió forintos támogatás mértéke évi költségvetésük 4–5 százalékát teszi ki.

 

A milliós tételek között szereplő F.K.L. Sportszolgáltató Kft. tulajdonképpen a Soproni férfi NBI-es kosárlabdacsapatot takarja.

 

A szponzorált csapatok között szerepel két szolnoki sportegyesület, a Szolnoki Vízilabda Sport Club és a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub. Mindkét egyesület szorosan köthető Nyerges Zsolthoz, a Közgép elnökéhez. A kosárlabdacsapat idén a bajnoki döntőben vereséget szenvedett az Alba Fehérvártól, de tavaly magyar bajnok és kupagyőztes lett, valamint bekerült a Challenge Kupa négyes döntőjébe. A vízilabdacsapat idén már a bajnoki döntőbe jutott, de végül kikapott az Egertől.

 

Félmillió forintot kap a PVSK Marketing Zrt., ez a Pécs férfi NBI-es kosárlabdacsapatát takarja. Negyvenmilliót juttatnak a Magyar Olimpiai Bizottságnak, emellett még HGS Reklám Marketing és Rendezvényszervező Kft.-tel kötöttek ötmillió forintos szponzori szerződést. Mint a cég a Világgazdaságnak elmondta, sportesemények szervezésével foglalkoznak, a Szerencsejáték Zrt. a Csók Tenisz nevezetű rendezvényüket támogatta.

 

Forrás: vg.hu