A Ferrari csendes születésnapi ünneplésre hívja Schumacher rajongóit

2014-01-02
Csendes ünnepséget szervez a Ferrari Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnoknak, aki vasárnap szenvedett súlyos síbalesetet a francia Alpokban és azóta kritikus az állapota.A Ferrari istálló hivatalos Facebook-oldalán hirdette meg az eseményt, hozzátéve, hogy minden rajongót pirosba öltözve várnak grenoble-i kórház elé, ezzel is támogatva a 45. születésnapját pénteken "ünneplő" pilótát.
Schumacher keddre virradóra újabb műtéten esett át, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. Orvosai ezután arról számoltak be, állapota kissé javult, de továbbra is válságos.
Schumachert továbbra is mesterséges kómában tartják. Orvosai azon igyekeznek, hogy csökkentsék az agyában keletkezett duzzanatot és a testhőmérsékletét 34-35 Celsius-fok alá szorítsák le.
Michael Schumacher vasárnap szenvedett síbalesetet Méribelnél. Két kijelölt sípálya között siklott le, amikor elesett, és feje egy sziklának csapódott. Előbb egy moutiers-i, onnan pedig még ugyanaznap egy grenoble-i kórházba szállították - ekkor már kómában volt -, s ott életmentő műtétet hajtottak végre rajta.
A Bild című német napilap arról írt, hogy Schumacher bukósisakja az ütés erejétől eltörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.
A Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője tavalyelőtt vonult vissza. A feleségével és két gyerekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte.

 

Egy amatőr síelő bejárta azt a pályát, ahol Schumacher balesetet szenvedett, az erről készült videót itt láthatják:

 Forrás. MTI

Címkék: autóverseny, forma1,