A Betdigital kapta az első brit távszerencsejáték szoftver liszenszek egyikét

2014-08-22
A döntés azt jelenti, hogy a Betdigital megfelel minden kitételnek, ami az október 1-én életbe lépő új angol szerencsejáték törvényben benne foglaltatik.

 

A tartalom és rendszer fejlesztő Betdigital elsők között kapta meg az brit Szerencsejáték Felügyelettől  a távszerencsejáték-szoftver működési engedélyt. 

 

A parlament által május 9-én elfogadott új szerencsejáték törvény értelmében azoknak az online szerencsejáték szolgáltatóknak, akik jelenleg tengerentúli liszensszel rendelkeznek, és brit állampolgárokat is kiszolgálnak, szerencsejáték engedélyt kell igényelniük az Egyesült Királyságban, és a brit játékosok utáni profit 15 százalékát be kell fizetniük adóként a brit államkincstárba.  Ezen szolgáltatók 2015 januárjától csak olyan szoftvereket használhatnak, melyeket szintén jóváhagyott a brit Szerencsejáték Felügyelet.

 

Heath Samples, a Betdigital ügyvezető helyettese örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a lsizensz megszerzése biztosítja azt, hogy a felhasználók továbbra is használhatják az általuk előállított tartalmakat.