A 888 rekordbevételt ért el az első negyedévben

2013-04-25
2013 első negyedévében 9%-os növekedéssel 102,9 millió dolláros rekordbevételt könyvelhetett el magának az Angliában bejegyzett 888 Holdings. A növekedést egyrészt az Olaszországban bevezetett online nyerőgépek bevételével, másrészt a pókerpiacon elért erős pozíció megtartásával magyarázzák.

  

A kaszinóbevétel 13%-kal 47,6 millió dollárra, a pókerbevétel 15%-kal, 24,4 millió dolárra nőtt, amit  Brian Mattingley az igen erőteljes téli marketingkampánynak tud be. Bár beismeri azt is, hogy ugyan pókerrészleg összbevétele nőtt, az egy játékosra eső bevétel 1%-kal, 52 dollárra csökkent.

 

A sportfogadás és social gaming szekció is szárnyalt, 27%-os növekedéssel 7,9 millió dollárra nőtt a bevétel. Mattingley  elmondta, hogy a sportfogadás részlegüket átteszik más white-label szolgáltatóhoz, és remélik, hogy azon még több sportágra lehet majd fogadni még több országra kiterjedően. Legjobban Olaszországra és Spanyolországra szeretnének majd leginkább koncentrálni. Nagyon szeretnének a távolabbi jövőben a sportfogadás piacon is erős pozíciót betölteni, de elismerte, hogy nagyon messze van még attól, hogy a William Hill-t vagy a Bet365-öt utolérjék.

 

Voltak olyan részlegek is, amik stagnáltak, vagy veszteségesek voltak, ilyen volt a Dragonfish és a Bingo.

 

Mattingley  elmondta még, hogy a mobilról játszók száma igen erőteljesen növekszik, noha az összbevételnek még csak az 5-10%-át teszi ki. Megfigyelésük szerint a mobilalkalmazást használók nem áttérnek a PC-ről, hanem plusszban játszanak, tehát az ilyen irányú fejlesztés és növekedés igen fontos tényező.

 

Mattingley szintén hatalmas reményekkel néz a megnyert Nevadai online poker üzemeltetés harmadik negyedévre tervezett beindítása elé, és reménykedik, hogy más államokban is nyerni tudnak majd a kiírt pályázatokon.. Az amerikai online póker bevételeinek megjelenését 2015-re becsüli most, bár a sokak által áhított piacon erőteljes konkurrenciaharcra kell számítani. Ez hatalmas reklámkiadásokkal jár, tehát az addig az összbevételük átmenetileg csökkenni fog majd a következő időszakban