A 2 dolláros nyertes fogadási szelvények 96%-át nem váltották készpénzre

2015-06-10
A legtöbben valószínűleg úgy vannak vele, hogy American Pharoah Belmont Stakes-ben való győzelmének, és Hármas Koronájának is emléket állító fogadási szelvény sokkal többet érhet később, mint most. Vagy az is lehet, hogy az emberek ragaszkodnak saját kis darabkájukhoz a lóverseny-történelemből.

 

Két nappal azután, hogy American Pharoah 37 év után elnyerte az amerikai Hármas Koronát, a két dolláros fogadási szelvények tulajdonosainak 95 százaléka még nem váltotta ki nyereményét. 

 

Az Aqueduct és Belmont pályákon lévő fogadóirodát üzemeltető AmTote International adatai szerint abból a 94.128 darab kétdolláros szelvényből, melyet péntektől szombatig tettek meg irodáikban a Belmont Stakes-re, 90.237 még a fogadóknál van, beváltatlanul. 

 

 

Az a 3,891 játékos, aki beváltotta szelvényét, 3,50 dollárt, azaz alig 1000 forintot kapott, hiszen Pharoah favoritként, igen csekély oddsszal indult a futamon. A nyertes szelvények egyébként 2016. március 31-ig válthatóak be, utána a pénz az államhoz kerül.

 

Az eBay-en már meg is jelentek az eladó, még beváltatlan 2 dolláros szelvények, 20 dolláros áron. Van csomagajánlat is: 65 dollárért kapható egy Belmont Stakes programfüzet és egy 2 dolláros fogadási szelvény. Aki ennél is többre vágyik, 300 dollárért megveheti a Hármas Korona mindhárom versenyének – a Kentucky Derby, a Preakness és a Belmont - kétdolláros fogadási szelvényét is.