A 2007-es sárga trikós is beismerte, hogy doppingolt

2013-01-31
A 2007-es Tour de France-on éllovasként visszalépett dán Michael Rasmussen is beismerte, hogy több mint egy évtizeden keresztült doppingolt.

 

A 38 éves versenyző csütörtöki, koppenhágai sajtótájékoztatóján vallotta be, hogy 1998 és 2010 között tiltott teljesítményfokozó szereket - tesztoszteront és növekedési hormont - használt, és vérátömlesztéseken is átesett. Hozzátette: azonnal felhagy a hivatásos sporttal, és kész együttműködni a doppingellenes hatóságokkal.

 

Rasmussen a hat évvel ezelőtti francia körversenytől azért kényszerült visszalépni, mert jelenléti ívén hamis adatokat adott meg a doppingellenőröknek. Akkor kétéves eltiltással büntették, ám egészen mostanáig tagadta, hogy doppingolt volna.

 

Az elmúlt két hétben több ismert kerékpáros ismerte be múltbéli doppingolásait. Az amerikai Lance Armstrong - akit többek között hét Tour-sikerétől is megfosztottak - az Oprah Winfreynek adott tévéinterjúban vallotta be, hogy pályafutása során tiltott szerekkel élt.

 

Három napja a tavaly visszavonult holland Grischa Niermann nyilatkozott úgy, hogy 2000 és 2003 között többször használta az eritropoetin (EPO) nevű vérdoppingot.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kerékpár,