APT Ironman – megdöntenék a leghosszabb pókertorna rekordját

2013-11-22
December 11-én a Fülöp-szigeteken megkísérlik megdönteni a Leghosszabb Folyamatos Pókertorna Guinness rekordját.

 

A jelenlegi világrekordot tavaly állították fel a Delaware Park pókerteremben, ahol a cseh Peter Konas 36 óra 34 perc 41 másodperc alatt győzte le 191 ellenfelét, melyért 27.160 dollárt tehetett zsebre. Az eggyel korábbi rekord az amerikai Hieu Tran nevéhez kötődik, neki 2011-ben 31 óra 58 perc alatt sikerült győzedelmeskednie a 376 játékost felvonultató mezőnyben, amiért 43.761 dollárt kasszírozhatott. 

 

Az idei, 700 dolláros nevezési díjú Ironman Challenge-re limitált számú, 250 játékos nevezhet, és a  résztvevők - a versenykiírásnak megfelelően - hivatalos szünet beiktatása nélkül kell, hogy játszanak egészen addig, míg bajnokot nem avatnak. Természetesen a játékosok saját maguknak beiktathatnak kisebb szüneteket, vagy éppen bóbiskolhatnak is egy kicsit, ha úgy döntenek, azonban a stackjük ezidő alatt is veszélyben lesz.

Annak érdekében, hogy biztosítsák, hogy a küzdelem kellően hosszú ideig eltartson, minden játékos 50 ezer zsetont kap indulásnak.

A leghosszabb folyamatos pókerezés rekordját (melyet nem pókertorna keretében értek el) egyébként tavaly döntötte meg Berry Denson, aki 120 óráig és 20 percig játszott egyhuzamban. Ő, és az előző rekorder, Phil Laak is beismerte, hogy ennyi idő után már különféle hallucinációs tünetei is voltak…

 
Címkék: póker,