9 induló lesz a szombati Florida Derby-n

2012-03-30
Kilenc hároméves paripa áll rajthoz a szombat délutáni, 1 millió dollár összdíjazású, 1800 méteres G1-es Florida Derby-n a Gulfstream Park-ban.


Szombaton jó napja lesz a lóverseny rajongóknak, hiszen a Dubai World Cup mellett az USA-ban is két Group 1 futamot rendeznek aznap: a Floridy Derby-t és a Santa Anita Oaks-ot.


A Florida Derby a Kentucky Derby előszobájának is tekinthető, eddig a Florida Derby 21 győztese volt egyben a Kentucky Derby győztese is. 


A szombati futam favoritja Union Rags, aki februárban könnyedén, négy testhosszal megnyerte a G2-es Fountain of Youth Stakes-t. Union Rags eddigi karrierje során 5 futamból csak egyszer szenvedett vereséget, a tavalyi BC Juvenile-en (a futamot Hansen nyerte egy orrhosszal).  


A másik esélyes, a 2-1 oddsszal induló El Padrino, aki legutóbbi versenyén, a G2-es Risen Star-on orrhosszal aratott győzelmet.


Említésre méltó nevek még News Pending, aki legutóbb második volt Union Rags mögött, Take Charge Indy, akit Prospective vert a Tampa Bay Derby-n, és Reveron, a januári Gulfstream Derby győztese.


Florida Derby

1. Fort Loudon (FL), zsoké: L Jurado, tréner: S Gold

2. News Pending (KY), zsoké: R Maragh, tréner: D Romans

3. Take Charge Indy (KY), zsoké: C Borel, tréner: P Byrne

4. Neck ‘n Neck (KY), zsoké: E Prado, tréner: I Wilkes

5. Z Camelot (KY), zsoké: J Bravo, tréner: D Romans

6. Union Rags (KY), zsoké: J Leparoux, tréner: M Matz

7. Bartolome (KY), zsoké: J Castanon, tréner: J Garoffalo

8. El Padrino (KY), zsoké: J Castellano, tréner: T Pletcher

9. Reveron (KY), zsoké: E Trujillo, tréner: A Bezara


Címkék: lóverseny,