90 millió eurót nyert egy játékos az EuroJackpot lottón a Lottoland-nél

2018-06-20
Egy német takarítónő lett a Lottoland eddigi legnagyobb nyertese

 

Christina - egy 36 éves berlini takarítónő - életében másodszor játszott a mobilján a Lottoland oldalán, mikor június 1-én megkaparintotta az Eurojackpot 90 millió eurós (28,8 milliárd forintos) főnyereményét. A hölgy igen szerencsés, hiszen a két héttel azelőtti első fogadásával is nyert 8,60 eurót. 

 

Az öt szerencsésnek bizonyuló számot (14, 19, 21, 30, 32) és a két pluszszámot (4 és 7) egyébként édesanyja választotta ki - ezekkel nyerték meg aztán az EuroJackpot maximális jackpotját, a 90 millió eurót (a tényleges EuroJackpot sorsoláson egyébként nem volt nyertes).

 

A Lottoland közleménye szerint ez az eddigi legnagyobb nyeremény, melyet kifizettek egy játékosnak, és Nigel Birrell, a Lottoland egyik vezetője, mérföldkőnek nevezte az iparág történelmében. A Lottoland korábbi nyeremény-kifizetési rekordját egyébként szintén egy német játékos tartotta, 14 millió euróval, melyet 2016-ban nyert meg.

 

 

“Világszerte egyre több játékos ébred rá arra a tényre, hogy fogadhatnak a világ legnagyobb jackpotjaira a Lottoland-nál. Ez a rekorddöntő 90 millió eurós nyeremény áttörő esemény mind a mi üzletmenetünk, mind az egész iparág számára, hiszen ez az eddigi legnagyobb jackpot-kifizetés, ami valaha is megtörtént az online szerencsejáték és az online lottó szektorban.” – közölte Birrell.

 

A berlini hölgy egy éjszakai műszakja közben tudta meg, hogy nyert. Most ő is és az édesanyja is felmond a munkahelyén, kibérelnek egy lakókocsit, és keletről nyugatra bejárják egész Amerikát. “Mindig is utazni szerettem volna, új országokat és új helyeket látni – az USA mindig is a bakancslistám élén állt, és most azt tervezem, hogy keletről nyugatra bejárom az egészet. Már alig várom.” – nyilatkozta a hölgy.

 

A több mint 2 milliós felhasználói táborral rendelkező, gibraltári székhelyű Lottoland újfajta megközelítéssel kínál lehetőséget a nagy nemzetközi lottókon való játékra: nem a fizikális lottószelvények beszerzőjeként és közvetítőjeként működik, mint például a theLotter, hanem tulajdonképpen inkább fogadóirodaként üzemel, ahol fogadni lehet az egyes lottósorsolások nyerőszámaira

 

A társaság működését biztosítócégek fedezik, tehát ha a Lottoland ügyfele eltalálja az adott lottójáték kisorsolt nyerőszámait, tehát úgymond megnyeri a játék jackpotját, a Lottoland a biztosításból fedezi a nyeremény kifizetését. A játékos tehát nem a hivatalos lottójáték jackpotját kapja meg (mivel nem is számít lottónyertesnek az adott játékot üzemeltető lottótársaságnál, hiszen nincs szelvénye a sorsolásra), hanem az annak megfelelő összeget, melyet a Lottoland a biztosításokból fedez.

 

Az oldalon ettől függetlenül ugyanúgy lehet játszani a különböző nagy lottójátékokon, mint a többi online lottózóban, ráadásul a Lottoland számos extra funkcióval (dupla jackpot, számvédelem, stb) fűszerezi a játékélményt.