7,7 millió eurós nyereményt pörgettek ki az Unibet online kaszinójában!

2017-10-16
A szerencsés játékos a nyolcadik pörgetésére csípte meg minden idők ötödik legnagyobb Microgaming nyereményét.

 

Az Unibet online kaszinójának játékosa szeptember 25-én, hétfőn ezzel a 7,7 millió eurós (tehát úgy 2,3 milliárd forintos) nyereménnyel a Microgaming progresszív hálózatának idei évi második legnagyobb jackpotját kaparintotta meg. (Az ez évi eddigi legnagyobb egy áprilisi, 8 millió eurós mobil jackpot volt.) 

 

Az online kaszinókban jártas olvasók talán nem lepődnek meg, hogy a játékos a Mega Moolah elnevezésű nyerőgép játékkal szerezte ezt a sorsfordító nyereményt, hiszen ez a játék évek óta rendszeresen szállítja a többmilliós jackpotokat.

 

 

Az Unibet közleménye szerint ez a játék átlagosan úgy 11 hetente dob ki egy-egy jackpotot online kaszinójukban, az eddigi rekord egy 6,7 millió eurós jackpot volt.

 

A Microgaming progresszív jackpotjait egyösszegben fizetik ki – ez különlegességnek számít, hiszen sok földi kaszinó évjáradékként fizeti ki a progresszív jackpotokat, vagy megegyeznek a játékossal egy alacsonyabb, egyösszegű kifizetésben.

 

Az eddigi legnagyobb online nyerőgép jackpotot egyébként 2015-ben nyerte meg egy brit katona. John Heywood 20 millió dollárt (5,7 milliárd forintot) nyert egy 0,32 dolláros pörgetéssel. 

 

Mik azok a progresszív gépek?

 

A hagyományos, önálló nyerőgépekkel ellentétben a progresszív gépek hálózatba vannak kötve, gyakran több kaszinó gépei együtt. Minden alkalommal, mikor egy játékos veszít egy pörgetést, a kaszinó bevételének egy kis százaléka belekerül a progresszív jackpot alapjába. Mivel több száz, gyakran több ezer gép és játékos tartozik ugyanabba a hálózatba, a jackpot rendkívül gyorsan nő.

 

Persze azt is hozzá kell tennie, hogy annak a valószínűsége, hogy valaki megkaparintja a kincsesládát, nagyon csekély. De néha-néha, mint a példa is mutatja, azért megtörténik…

 

A progresszív jackpotok pontos nyerési esélye nem ismert, mivel számos tényező befolyásolja – például a gépek száma, a nyerőgép formátuma, a visszafizetési arány, stb. Úgy tartják azonban, hogy valahol az 1:50 millió körül lehet.