7,6 milliárdot érő lottószelvény landolt a mosodában

2021-05-20
Állítása szerint a nadrágzsebében felejtette és kimosta 26 millió dollárt (7,6 milliárd forintot) érő nyertes lottószelvényét egy nő Kaliforniában.

 

A nyertes SuperLotto Plus-szelvényt még novemberben vásárolták egy norwalki vegyesboltban - írja a BBC News-ra hivatkozva az MTI.

 

A nő, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, a biztonsági kamerák felvétele szerint valóban vásárolt egy szelvényt az üzletben akkoriban.

 

A 26 millió dolláros nyereményért május 13-ig lehetett jelentkezni.

 

A norwalki vegyesbolt egyik alkalmazottja a Whittier Daily News című helyi napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy szerdán egy nő sétált be a boltba és azt állította, hogy ő nyerte meg a lottót, de elveszítette a szelvényt és attól tart, hogy véletlenül kimosta.

 

A California Lottery szóvivője, Cathy Johnston szerint a biztonsági kamerák felvétele nem elegendő a nő állításának alátámasztásához és az asszonynak "meggyőző bizonyítékkal" kell előállnia. Hozzátette, a felvétel egy másolatát ugyanakkor továbbították az illetékeseknek és az ügyet tovább vizsgálják.

 

Amennyiben a nőt nem ismerik el nyertesként, a pénzt a kaliforniai állami iskolák között osztják szét. A kaliforniai lottó szabályainak megfelelően a nyertes szelvény értékesítője 130 ezer dollárt kapott.

 

A világ legnagyobb főnyereményét kínáló lottójáték jelenleg az amerikai Mega Millions, melynek pénteki sorsolásán már 515 millió dollár, azaz több mint 148 milliárd forint várja a játékosokat. 

 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán

 
Címkék: lottó, lottónyertes,