75%-os adót vetnek ki a profi pókeresekre Belgiumban

2014-09-30
Hamarosan igen költséges lesz, ha valaki a pókerből akar megélni Belgiumban, hiszen a profi játékosoknak nemsokára 75%-os adót kell fizetniük nyereményeik után.

 

A tijd.be belga pénzügyi portál információi szerint a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy fokozzák a pókerjátékosok feletti ellenőrzést, és ezzel egyidőben módosítják a rájuk vonatkozó adózási szabályokat. 

 

Bár a belga jogszabályok szerint a szerencsejátékból származó jövedelem adómentes, a profi pókerjátékosok nyereményeire a közeljövőben eltérő szabályok lesznek érvényesek, mivel a szabályozók szerint ezek nem tartoznak a „rendkívüli esemény” kategóriába.

 

A belga kormány szerint “annak a személynek, aki rendszeresen pókerezik, és elég időt és energiát szentel a játékra ahhoz, hogy foglalkozás-szinten űzze azt, úgy kell bevallania a nyereményét, mintha bármilyen más szakma jövedelme lenne” – áll a LaLibre.be hírportál cikkében.

 

„Azokat a játékosokat, akik a felső adósávba kerülnek, 75% százalékos adófizetési kötelezettség fogja terhelni.” – nyilatkozta Michel Maus belga pénzügyi szakértő. Jó hír a rosszban, hogy „A profi pókerjátékosok ebben az esetben nyereményeik összegéből levonhatják különböző költségeiket, például az utazási- és szállás költségeiket, és talán a játékból származó veszteségeiket is.”

 
Címkék: adó, nyeremény, póker,