67 éven át elfelejtették beszedni a szerencsejáték adót Uruguay-ban

2013-08-06
Egy 1946-os törvény 10 százalékos adót vetett ki a szerencsejátékokra, azonban ezt soha nem hajtották be.

 

Aníbal Gloodtdofsky uruguay-i politikus robbantotta ki a hírt, hogy feledésbe merült az a 10 százalékos szerencsejáték adó, melyet egy 1946-os törvény vetett ki a kaszinókra, így az állam azóta sem szedett be egyetlen peso adót sem a szerencsejáték cégektől.

Az adóból befolyt összeget eredetileg a tuberkulózis és egyéb gyakori betegségek elleni küzdelem finanszírozására szánták, azonban annak beszedéséről nem rendelkeztek. A jogszabály a mai napig hatályos, és azokra az önkormányzati kaszinókra is érvényes, melyek nemrégiben szereztek liszenszet.

 

A most beadott jogszabály-módosítási javaslat szerint öt évre visszamenőleg beszednék az adót, és ezek illetve a jövőben befolyó összegek azt a Nemzeti Erőforrás Alapot gyarapítanák, amiből a daganatos és egyéb költségesen kezelhető betegek gyógyszereit finanszírozzák.

 

Fernando Lorenzo gazdasági és pénzügyminiszter egyébként nemrégiben bejelentette, hogy módosítják az ország szerencsejáték törvényét, és megteremtik az online szerencsejátékok szabályozását.

 
Címkék: adó, kaszinó, nyerőgép,