650 milliós szerződés az új magyarországi online sportfogadási rendszerre

A GTECH-G2 cég szállítja azt az informatikai rendszert, amelynek segítségével jövőre megújul a Szerencsejáték Zrt. internetes sportfogadási oldala. A társaság tájékoztatása szerint a napokban 650 millió forintos szerződést írtak alá a világ szerencsejáték ágazatának vezető online szolgáltatójával.

 

A GTECH-G2 – amely az olasz Lottomatica csoport iGaming és sportfogadási részlege – az említett összeg fejében nemcsak a rendszert szállítja, hanem hat éven át informatikai támogatást is biztosít hozzá. A Szerencsejáték Zrt.-nél úgy kalkulálnak, hogy a beruházás két és fél év alatt térülhet meg.  

 

A magyar állami szerencsejáték-szervező társaság szerint az új rendszerhez hasonlót alig néhány világcég tud szállítani, és az semmiben – így sem a fogadások számában, sem az élő fogadások lehetőségében, sem a rendszer által nyújtott játékélményben – nem marad majd el a konkurens szolgáltatók által üzemeltetett oldalaktól. A Szerencsejáték Zrt.-nek az együttműködésnek köszönhetően nemcsak arra nyílik lehetősége, hogy forradalmasítsa jelenlegi internetes sportfogadási kínálatát, hanem egyúttal megalapozhatja online termékeinek jövőbeli fejlesztését is.

 

A társaság tervei szerint a játékosok a 2012. június 8-án kezdődő, ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idején már az új felületen is fogadhatnak majd a mérkőzésekre. Ezzel párhuzamosan a Tippmax online oldala meg fog szűnni.   

 

A Szerencsejáték Zrt. 1997 novemberében indította el bukmékeri típusú sportfogadási játékát, a Tippmixet, amelynek internetes verzióján 2006 óta lehet fogadni a társaság hivatalos fogadási oldalán. Két évvel később, 2008 tavaszán indult el a Tippmax nevű játék, amelyen olyan eseményekre is lehet tippelni, amelyekre a Tippmix hagyományos – tehát nem online – verziójában egyáltalán nem.