50 millió dolláros egyezséget kötött az USA-val a PokerStars vezérigazgatója

2013-06-17
Mark Scheinberg, a PokerStars vezérigazgatója megállapodást kötött az amerikai igazságügyi minisztériummal a fekete péntek után megfogalmazott vádak kapcsán.

 

Az Igazságügyi Minisztérium eredetileg Scheinberg teljes amerikai vagyonát el szándékozta kobozni, azonban a most megkötött megállapodás értelmében „csupán” 50 millió dollárt kell befizetnie az államkincstárba. Az egyezség független a PokerStars és az Igazságügyi Minisztérium alkujától, tehát ebből a pénzből a Full Tilt amerikai játékosai nem kapnak semmiféle visszatérítést.

 

A PokerStars vállalati kommunikációjának felelős vezetője, Eric Hollreiser a következőt nyilatkozta:

"Mark Scheinberg, a PokerStars vezérigazgatója beleegyezett abba, hogy 50 millió dollár büntetést fizet az Egyesült Államok kormányának. Ezzel a 2011. április 15-én megfogalmazott vádakhoz tartozó lefoglalási követeléseket semlegesíti. Mark nem ellene irányuló újabb jogi lépések hatására fizeti ki a pénzt. Döntése nem beismerő vallomás, nem a büntethetőség elismerése, és lépését nem a bűntudat vezérelte."

 

A PokerStars vezetőségéból így már csak az alapító Isai Scheinberggel (Mark apjával) kellene megegyeznie az amerikai Igazságügyi Minisztériumnak, amire talán még idén sor kerülhet.

 
Címkék: póker,