40 éve lottóznak, most 126 milliárdot nyertek a családi számokkal

2020-06-26
Egy arizonai házaspár nyerte meg a Mega Millions lottó június 9-i, 410 millió dolláros jackpotját

 

A 70 éves férfi és 63 éves felesége úgy döntött, hogy nem szeretnék nyilvánosságra hozni a nevüket – szerencséjére azon pár amerikai állam egyikében élnek, ahol erre a jogszabályok lehetőséget biztosítanak. Erre Arizonán kívül az USA-ban csak Delaware-ben, Georgia-ban, Kansas-ban, Maryland-ben, Michigan-ben, Texas-ban, Észak-Dakota-ban és Ohióban van lehetősége a nyerteseknek. A szerencsés házaspár némi információt azért megosztott magáról a nagyközönséggel egy sajtónyilatkozat formájában.

 

“Jövő hónapban van a születésnapom, a bal kezem pedig két hete viszketett, ami állítólag azt jelenti, hogy pénz áll a házhoz.” – nyilatkozta a hölgy. „Ráadásul találtam egy csillogóan fényes, vadiúj penny-t pont, mielőtt megvettem a szelvényeket, úgyhogy tudtam, hogy szerencsém lesz.”

A szelvényen családi születésnapokat ikszeltek, a nyerőszámok az 1, 5, 9, 10, 23 + 22 voltak.

 

 

A házaspár úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben kéri a nyereményt, így 316,8 millió dollárt kapnak, melyből az adók levonása után 225 milliójuk marad. Ez a legnagyobb lottónyeremény, melyet egyetlen nyertesnek fizettek ki Arizona állam történetében, és az első, hogy a Mega Millions főnyereménye ebben az államban landolt.

 

A szerencsés nyertesek elárulták, hogy a nyereményből visszafizetik jelzálogkölcsönüket, egy részét félreteszik a gyerekeiknek és unokáiknak, egy részét befektetik, a többit pedig élvezni fogják. A férfi nyilatkozata szerint nagy megkönnyebbülést jelent a tudat, hogy többé nem kell aggódniuk a számláik miatt.

 

A nyertes szelvényt értékesítő bolt tulajdonosa is örülhet, hiszen 50 ezer dolláros bónuszt kapott a lottótársaságtól, melyet elmondása szerint jótékonysági célokra fog felajánlani.

 

A világ eddigi legnagyobb, egy szelvénnyel megnyert lottónyereménye is ehhez a lottóhoz, a Mega Millions-hoz fűződik: az 1,537 milliárd dolláros, azaz 474 milliárd forintos jackpotot 2018 októberében nyerte meg egy szerencsés játékos Dél-Karolinában. Minden idők eddigi legnagyobb lottófőnyereményének rekordját a konkurens amerikai lottó, a Powerball tartja, azon az 1,586 milliárd dolláros jackpoton azonban három játékos osztozott 2016 januárjában.

 

Szakértők szerint a következő időszakban búcsút mondhatnak a játékosok az ilyen volumenű jackpotoknak, hiszen mindkét nagy amerikai lottójáték szabálymódosításokat vezetett be a koronavírus miatti forgalom-visszaesés miatt. Ezeknek köszönhetően a jövőben jóval kisebb valószínűséggel fognak a jackpotok ilyen őrült, milliárd dolláros tartományba kerülni. 

 

Szomorkodni azonban így sem kell, hiszen továbbra is szép summa várja a játékosokat egy-egy játékon.  A legnagyobb összeurópai lottójáték, az EuroMillions például július 3-án Szupersorsolást tart, melyen 130 millió euró, azaz 45,5 milliárd forint lesz a tét. Ez az összeg majdnem ötször nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottónyeremény, és úgy 12,5 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. A sorsolásra már megvásárolhatóak a szelvények elővételben a legnagyobb online lottózóban. 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán