37 milliárd dollárt ér a globális online szerencsejáték piac

2016-05-09
És Európáé messze a legnagyobb valódi pénzes online szerencsejáték piac a világon…

 

Az európai szerencsejáték piac körülbelül 87 milliárd dollárt ér, az online szerencsejáték ebből körülbelül 15 milliárdot szállít, így egyértelműen kontinensünk számít a legnagyobb online kaszinópiacnak. 

 

Az online szerencsejáték globálisan jelenleg évi 11 százalékkal nő, és úgy évi 37 milliárd dollárt ér. Eddig világszerte 85 nemzet döntött úgy, hogy legalizálja az internetes szerencsejátékokat. Míg India és Oroszország két óriási piac, mely fontolgatja az online póker engedélyezését, az iparág koronaékszere jelenleg az Egyesült Államok. 

 

Ez utóbbi fontossága hasonló az Egyesült Királyságéhoz, mely egymaga az európai online szerencsejáték piac közel 10 százalékát jelenti. A brit szerencsejáték felügyelet adati szerint 2005 és 2009 között 328 százalékkal nőtt az online nyerőgépek forgalma, miközben az asztali játékok 52, a póker piaca pedig 26 százalékkal bővült. 

 

Az Egyesült Államokban 2013-ban debütált az első legális valódi pénzes online kaszinójáték, a nevadai online pókerpiac indulásakor. Azóta Delaware és New Jersey is csatlakozott az Ezüst Államhoz, és jelenleg New Jersey mondhatja magáénak a piac több mint 92 százalékát. 

 

A valódi pénzes online kaszinószektor még mindig csak gyerekcipőben jár Amerikában, az innen származó bevétel csupán 0,2 százalékát teszi ki a 2015-ös szerencsejáték bevételnek. A Morgan Stanley becslése szerint az amerikai piac 2020-ra 5 milliárd dollárt érhet.

 

Nevada, New Jersey és Delaware jelenlegi, 160,7 millió dolláros online szerencsejáték bevétele közel 20 százalékos növekedést jelent a 2014. évihez képest. New Jersey ebből 148,8 milliót, Nevada 10 milliót, Delaware pedig 1,81 milliót tudhat magáénak. Míg New Jersey és Nevada online kaszinójáték piaca növekedett 2015-ben, Delaware-é 13,5 százalékkal csökkent. 

 

Az online kaszinójátékok piaca várhatóan tovább növekszik, melyből az amerikai piac nagyban profitálhatna, ha a jelenleg még csak a játékok bevezetését fontolgató Kalifornia, Pennsylvania és New York csatlakozna a mixhez.