30 ezer pókeres, 30 millió dollárért küzd majd a Wembley-ben

IA tervek szerint a világ legnagyobb pókeres versenysorozatát rendezik jövőre. A nyitányon, a Wembley-ben harmincezer játékos küzd majd a 30 millió dollárért.

A Full Tilt Pokert is megvásárló BernardTapie Csoport bejelentette, hogy jövőre megrendezi a világ legnagyobb pókerversenyét,  az ISPT-t azaz az International Stadium Poker Tour-t, írja a Poker.hu.

A világ legnagyobb versenysorozatát számos újítás jellemzi, többek közt megoldást kellett találni a 30 ezer pókeres együttes játéklehetőségére. Ehhez túl kicsi lenne egy kaszinó, így végül arra jutott, hogy minden versenyt egy-egy híres stadionban rendez.  A koncepció szerint az első játéknapon a versenyzők a lelátó székeibe szerelt monitoron fognak egymás ellen játszani, egészen addig, míg a harmincezer fő háromezerre nem fogy.

Ekkor a játékosok levonulnak a stadion zöld gyepére, és további négy tornanapon keresztül nyüstölik egymást, mindaddig, míg meg nem születik a győztes, akinek Tapie 10 millió dollár nyereményt garantál.

Az első versenyt jövőre rendezik a Wembley-ben, az időpont még nincs lefixálva, ez nagyban függ az angol válogatott nemzeti meccseitől is, de előreláthatólag augusztus 15. és október 9. között kerül megrendezésre.

A versenyre csak online selejtezőkről lehet bejutni, így valószínűsíthető, hogy ennek a kvalifikációs lehetőségnek a jövőre újrainduló Full Tilt Poker lesz a helyszíne.


Címkék: póker,