2 hónapig nem tudtak a 375 milliós nyereményükről

2012-06-01
A nottinghami Alan és Kim Elliot még a március 23-i EuroMillions Millionaire Raffle sorsoláson nyert 1 millió fontot, azonban elfelejtkeztek a szelvényről, és csak a múlt héten tudták meg, hogy milliomosok lettek.

 

A 46 éves Alan Elliott nemrég pont arról beszélgetett a kollégáival, hogy mi lenne, ha nyernének a lottón, és közben fogalma sem volt arról, hogy az egész életüket megváltoztató szelvény már ott lapul a hűtőszekrény oldalán.

Miután pár hónappal ezelőtt megvették az ominózus lottószelvényt, egy hűtőmágnessel felfogatták a hűtőszekrény oldalára, és ezzel meg is felejtkeztek róla, csak két hónap elteltével jutott eszükbe, hogy ellenőrizzék a szelvényt. Ekkor derült ki, hogy közel 375 millió forintnak megfelelő összeget nyertek a jackpot sorsoláson.

 

 

A pár vállalta a nyilvánosságot, sajtókonferenciát is tartottak, ahol elmondták, hogy nem adják fel állásukat, továbbra is dolgozni fognak. Elmesélték, hogy egy kínai gyorsétteremből vitt vacsorával és egy üveg pezsgővel ünnepelték meg a szerencséjüket, és még nincs semmi konkrét tervük, hogy mire költik a rengeteg pénzt. Mr. Elliott elmondta, hogy venni fog egy Range Rover terepjárót, és reméli, hogy most lesz ideje beiratkozni egy golftanfolyamra.

A férfi elmesélte, hogy végül úgy szerzett tudomást a nyereményről, hogy miután látott egy tévéreklámot a 70 millió fontos Euromillions halmozódásról, egy rakás régi szelvényt elvitt az újságoshoz, hogy ellenőriztesse őket. Miután az újságos ellenőrizte a szelvényeket, megkérte, hogy „üljön le, és maradjon nyugodt”.

„Azt hittem, hogy csak ugrat, de aztán jött a főnöke, és felhívta a Camelot lottótársaságot helyettem, mivel én egyszerűen nem tudtam gondolkozni. Még a nevemet sem tudtam leírni, annyira remegett mindenem.”

Aztán megkérte Liam nevű, 16 éves fiát, hogy ő is ellenőrizze a számokat az interneten, és akkor látták, hogy van egy beváltatlan nyertes szelvény Nottingham-ban.

 

Egyébként nem ők voltak az elsők Nottingham-ban, akik hatalmas nyereményt tudhattak magukénak: Jim Emerton és felesége Maureen márciusban több, mint 4,4 millió fontot (1,6 milliárd forintot) nyert;  Gareth és Catherine Bull januárban zsebelt be 40 millió fontot (14 milliárd forintot); Cassey Carrington és Matt Topham pedig februárban ütötte meg a 45 milliós (17 milliárd forintos) jackpotot.

 

Forrás: Huffington Post