2,8 milliárd dollárért magánkézbe kerülhet a PokerStars

2016-02-04
A világ legnagyobb online pókertermének anyavállalata, a kanadai Amaya hivatalosan is megerősítette, hogy a cég elnök-vezérigazgatója, David Baazov 2,8 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a vállalatra.

 

Az Amaya által kiadott közlemény szerint Baazov és meg nem nevezett befektető partnerei részvényenként 21 kanadai dollárt fizetnének a vállalatért. Baazov - aki jelenleg az Amaya részvényeinek 18,6 százalékát birtokolja, és elővásárlási joggal rendelkezik a többi részvényre – ezzel a január 29-i záróértéknél 40 százalékkal fizetne többet a vállalat részvényeiért. 

 

David Baazov

 

Az Amaya részvényei szárnyaltak, miután a vállalat 2014-ben 4,9 milliárd dollárért megvásárolta a Rational Group-ot és vele a világ két legnagyobb pókertermét, a PokerStars-t és a Full Tilt-et. A részvények ára tavaly februárban tetőzött, akkor 37,28 dollárt értek, azóta azonban egyre csak esett az árfolyam, és a múlt héten már csak 15 dollárt fizettek darabjáért. Ez nagyrészt a cég ellen folyó vizsgálatokkal, a játékosok bizalomvesztésével, illetve az USA piacának a vártnál lassabb meghódításával magyarázható.

 

Mivel az USA piacán egyelőre nem várható jelentős terjeszkedési lehetőség, és Oroszországban is lassúak a legalizálási folyamatok, azzal, hogy Baazov magánkézbe veszi a vállalatot, elkerülheti az ideges befektetőkkel való csatározásokat, akik folyamatos növekedési pályát várnak el. 

 

Egyesek szerint ugyanakkor Baazov ajánlata nem tekinthető komolynak, néhány szkeptikus szerint a bejelentésnek csak a volt a célja, hogy adjon egy kis lökést a piacnak, míg Baazov nem tud valami jó hírrel szolgálni a befektetők számára.

 

Arról, hogy ki is ez a David Baazov, és hogyan lett 34 éves korára az online szerencsejáték világának királya, korábbi cikkünkben olvashatnak.