2,5 milliót nyert a lottón a hurrikán miatti kitelepítés alatt

2017-10-04
Miközben floridai házukból egy Virginiában élő barátjukhoz menekültek Irma elől, megálltak, hogy a gyerekek vécézni tudjanak… jó döntésnek bizonyult.

 

Mivel az Irma hurrikán Ocoee-ben lévő házuk felé közeledett, Tiffany Hatfield úgy döntött, hogy kislányaival az ezer kilométerre lévő Virginiába mennek, a család egyik barátjához. Hatfield szeptember 8-án egész éjszaka vezetett a nagy forgalomban, és mikor kora hajnalban elérték Rocky Mountot, megállt egy üzletnél, hogy a lányok pisilni tudjanak. “Siettünk, mert jó időbe telt, mire találtunk egy boltot.” mesélte a 28 éves Hatfield a People magazinnak. „De míg a lányom a mellékhelyiségben volt, vettem két lottószelvényt.”

 

Elmondta, hogy nem szokott rendszeresen kaparós lottójátékokat játszani, de ezúttal a „semmi közepén” megvásárolt két, 5 dolláros Diamond Dazzler sorsjegy bőven kifizetődött. “Miután a lányok visszaszálltak a kocsiba, lekapartam a sorsjegyet.” emlékszik Hatfield. „Az első sorsjeggyel nem nyertem semmit, de a másodikon a legelső szám, amit lekapartam, megegyezett az ezer dolláros nyereményével – aztán tovább kapartam, és továbbra is egyeztek a számok.”

 

Kiderült, hogy Hatfield 10 ezer dollárt nyert – de még mikor az utolsó számot is lekaparta, akkor sem hitte el, hogy tényleg szerencséje volt. “Azt hittem, rosszul látok.” mesélte. „Észak-Karolinában sosem vettem még lottót, és azt gondoltam, kizárt, hogy rögtön az első alkalommal nyerhetek.” Hatfield odaadta 12 éves lányának a szelvényt, hogy ő is nézze meg, tényleg nyertek-e. „Elkezdett sikítozni, aztán mindnyájan sikítoztunk.” – mesélte.

 

 

Hatfield izgalmában bezárta a kocsi minden ajtaját, és rettegni kezdett attól, hogy valahogy elveszítik a szelvényt. A család még két órányira volt Virginiától, úgyhogy gyorsan összeszedte magát, és útra kelt. Lányai közel sem voltak ennyire idegesek, és a két órás utat azzal töltötték, hogy kitalálják, hogy mit vegyenek anyjuk nyereményéből.

 

Mivel a lottótársaság irodája hétvégén zárva volt, Hatfield csak szeptember 12-én tudott elmenni a nyereményéért (melyből az adók levonása után 6.951 dollár, azaz úgy 1,9 millió forint maradt).

 

 

Az asszony csütörtök este ment vissza a lányokkal Ocoee-be, látták, hogy egy hatalmas fa dőlt az udvarukra, de már volt áram, és csak minimális kár érte a házukat. Szerencsések – mondja Hatfield – visszaútjuk során a környék nagy részét még mindig víz borította.

 

A szerencsés nő azt mondja, hogy a pénzből elmennek egy jól megérdemelt vakációra lányaival és a férjével, aki a haditengerészetnél szolgál, kiküldetésben. „A lányok majdnem egy éve nem látták már, és decemberben hazamegy, két kiküldetés között. Azt hiszem, nagyszerű karácsonyi vakációnk lesz idén.” – örvendezett.