2,1 milliárdos nyerőgép jackpotot vittek el Las Vegasban

2013-12-17
Valami lehet a levegőben a nevadai sivatagban így december közepén, mert tavaly ugyanebben az időszakban pörgettek ki egy 3,7 milliárdos jackpotot ugyanezen a Megabucks játékon.

 

Egy évvel ezelőtt ugyanezen a héten egy hölgy nyert 17,3 millió dollárt az IGT Megabucks elnevezésű nyerőgépjén az M Casinóban, most pedig egy floridai férfi pörgetett ki ugyanezzel a játékkal egy 10,3 millió dolláros jackpotot az MGM Grandben. A szerencsés férfi, Mark Hodos, az All American Christmas Carol producere elmondta, hogy a nyereményt produkciós cégébe forgatja be. 

 

November közepén egy játékos már nyert egy hasonlóan óriási összeget (12,46 millió dollárt) ugyanitt, a Las Vegas Strip legnagyobb kaszinójában, az MGM Grandben. A nevadai Megabucks gépek  egyetlen nagy progresszív jackpot hálózatba vannak kötve, így hatalmas – minimum 10 millió dolláros - jackpotok alakulnak ki, mely tovább halmozódik, ha senki sem nyeri meg.

Ezeken a gépeken ahhoz, hogy a játékos jogosult legyen a jackpotra, legalább 3 dollárt kell megjátszani. Ha valaki megnyeri a jackpotot, az automatikusan visszaáll a 10 millió dolláros minimumra.

Az IGT-nek körülbelül 750 gépe van 136 kaszinóban Nevadában, ezek mindegyike ugyanazon jackpot-hálózathoz tartoznak.  Ha valamelyik gépen kipörgetik a jackpotot, a rendszerben lévő összes azonnal alaphelyzetbe áll a jackpot összege.

A Megabuck nyerési esélye nem egyértelmű, egyesek 1:17 milliót, mások 1:50 milliót emlegetnek.

 

Annak köszönhetően, hogy viszonylag gyakran hallani a Megabucks jackpotokról, az Egyesült Államokban számos városi legenda kötődik ezekhez a gépekhez. Az egyik ilyen az, hogy a nyerteseket a nyeremény után valamilyen balszerencse éri. Ezeknek a pletykáknak valószínűleg egy valóban megtörtént eset az alapja: Egy 37 éves koktél pincernő, Cynthia Jay-Brennan 2000-ben nyert 34,9 millió dollárt a Megabucks-on.  Hat héttel később egy részeg sofőrrel karambolozott. A balesetben a húga meghalt, Cynthia pedig mind a négy végtagjára lebénult.

 

A nyertes – hasonlóan, mint amerikai lottók esetében – eldöntheti, hogy egyösszegben, vagy évjáradék formájában kéri-e a nyeremény kifizetését, és amennyiben az előbbit választja, csak a nyeremény 60 százalékát fizetik ki neki. Természetesen Sam bácsi is tartja a markát, tehát adózni is kell az összeg után…