271 lovat neveztek a Dubai World Cup-ra

A 10 millió dolláros Emirates Airline Dubai World Cup-ra (UAE-G1) nevezettek listáján megtalálhatóak a lóversenyzés jelenlegi és jövőbeni sztárjai, valamint számos olyan tréner, akik által felkészített lovak korábban már nyertek a világ legnagyobb díjazású lóversenyén.


Idén március 31-én 17. alkalommal rendezik meg a neves eseményt, egy kilenc futamos, több mint 27 millió dolláros összdíjazású program keretén belül.

A 2000 méteres versenyre 12 országból összesen 271 lovat neveztek. 

A 11 tréner közül, akik lovai már nyertek valaha a Dubai World Cup-on 8-nak van lova az idei nevezettek listáján.  Saeed bin Suroor, aki öt Dubai World Cup győzelemmel tartja a rekordot, hat lovat nevezett.

Bob Baffert, amerikai trénernek 9 lova alkalmas a versenyre, legnevesebb közülük Game On Dude, aki második lett a Breeders’ Cup Classic-on (G1). 

A további trénerek között, akik már győzedelmeskedtek ezen a kupán, ott van Richard Mandella két lóval, valamint Bill Mott, Dale Romans, Eoin Harty, a múlt évi győztes Katsuhiko Sumii, és  Kiaran McLaughlin egy-egy lóval. 


A nevezettek all-star listáján három olyan ló található, aki már elnyerte az Eclipse Awards-ot az USA-ban: Animal Kingdom, Acclamation és Royal Delta.

További híres nevezettek: Blue Bunting, Cirrus des Aigles, Shackleford, So You Think, Ruler On Ice.


Martin Talty, a Dubai Racing Club nemzetközi igazgatója elmondta: „A Dubai Racing Club és a Dubai World Cup elkötelezettek a nemzetközi versenyzés mellett. A nevezések egyre növekvő száma azt jelzi, hogy a versenyló tulajdonosok és trénerek elismerik versenyeinket. Meydan büszkén ad otthont a Dubai World Cup és a Dubai World Cup Carnival versenyeinek, ahol a világ néhány legnemzetközibb futama zajlik.”


Címkék: lóverseny,