250 milliárd forint értékben fogadtak a játékosok tavaly a Szerencsejáték Zrt-nél

2020-03-12
Volt miből kigazdálkodni azt a 12 milliárdot, amivel a cég megtámogatta a fideszes médiát

 

Meghaladta a 250 milliárd forintot a bukmékeri fogadások árbevétele tavaly a Szerencsejáték Zrt.-nél, az idei bővülés pedig a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia révén a 10 százalékot is elérheti - olvasható a Világgazdaság cikkében.

 

A lap a társaság előzetes adataira hivatkozva azt írja, a két bukmékeri sportfogadás 250 milliárd forintot meghaladó árbevételének csaknem 30 százalékát az interaktív csatornákon játszható TippmixPro adta, növelve a részarányát a hagyományos lottózókban értékesített Tippmixszel szemben.

 

A Tippmixen egy esemény 160-170 ezer fogadással kerülhet be a legnépszerűbb tételek közé, a TippmixPro esetében ez a szám egyelőre lényegesen alacsonyabb, 23-25 ezer.

 

A Tippmixen tavaly a Horvátország-Magyarország Eb-selejtező zárt az élen 559 millió forinttal, a TippmixPrónál pedig ugyanennél a találkozónál 124 millió forint ütötte a fogadók markát.

 

A G7 korábban arról cikkezett, hogy a Szerencsejáték Zrt a következő öt évben is milliárdokat fizet műsorgyártásra és stúdióüzemeltetésre a fideszes médiaalapítvány tulajdonában lévő Hung-Isternek.

 

A G7 szerint a Szerencsejáték Zrt-nek messze ez volt a legnagyobb értékű megállapodása 2019 második felében.  A több mint 70 szerződésből mindössze kettő olyan van, aminek az értéke meghaladja az egymilliárd forintot, és mind a kettőt a Hung-Ister Zrt-vel kötötte az állami vállalat. 

 
Forrás: MTI/G7