24 milliárdos lottószelvényt talált az autójában egy férfi

2019-01-18
Egy brit férfi az ország történelmének egyik legnagyobb lottónyereményét kaparintotta meg, de a vagyont érő lottószelvényt – mely egy halom papír között hevert az autójában – hetekig nem ellenőrizte.

 

Az 51 éves Andrew Clark csak azért nézte meg a szelvényt, mert élettársa és annak unokahúga folyton nyüstölték miatta, miután hallották, hogy egy helybéli nem vette fel a lottónyereményét – mesélte a férfi a Sky News-nak.

 

“Trisha folyamatosan mondogatta, hogy ellenőrizzem már a szelvényeimet, és unokahúga, Louise, akinek a házához a hozzáépítést végzem, szintén ráállt a témára, miután hallotta, hogy nem vették még fel az óriási lottónyereményt.” – mondta.

 

A férfi végül engedett a nyüstölésnek, és előkaparta az összes lottószelvényt a kocsijából. 

“Végül beadtam a derekam, előástam a papírokat az autóból, és elkezdtem átrágni magam rajtuk, módszeresen a legrégibbtől a legújabbig. Először a Lotto szelvényeket, majd az EuroMillions-okat.”

Ekkor derült ki, hogy az egyik EuroMillions szelvénnyel Clark 76 millió eurót nyert!

 

 

A pénzből egyből vettek egy új házat és két autót, de „a legjobb dolog az egész nyereményben az az, hogy tudunk segíteni a családjainknak. Olyan ez, mint egy varázslatos karácsonyi mese, a férfi, aki majdnem elveszített 76 millió fontot! Nagyon örülök, hogy Trisha és Louise nyaggattak a szelvények miatt!” – ismerte be a háromszoros nagyapa.

 

“Ez a mostani karácsony csöndes lesz, de azt tervezzük, hogy jövőre kibérelünk egy hatalmas házat vagy hotelt, hogy az egész család együtt tudjon lenni és mesélni, hogy mi történt velünk az elmúlt 12 hónapban.”

 

Clark és élettársa, Ms Fairhurst már megvették a karácsonyi ajándékokat, mire kiderült, hogy hirtelen meggazdagodtak, és azt mondták, hogy nem tervezik, hogy módosítják a terveiket. A férfi azt azonban elismerte, hogy a unokái karácsonyi pénzét ezúttal azért megemelte, aminek a hatéves kislány nagyon örült. „Normál esetben 30 vagy 40 fontot szoktam tenni az unokák számlájára a szülinapjukon, és ennyi. De most 200 fontot tettem be a kártyájára, aminek nagyon örült, össze-vissza táncolt a házban.”

 

A nyereményből már vettek két új autót - egy Nissan Qashqai-t és egy Mercedest. A Nissan kereskedő állítólag meg is kérdezte tőlük “maguk nyerték meg a 76 millió fontot?”, de úgy döntöttek, hogy nem vallják be neki, hogy valóban így van.

Lefoglalóztak egy új, négy hálószobás házat is. „Semmi extravagáns, csak egy szép, nagyobb családi ház.”

 

Clark azt mondja, hogy továbbra is fog lottózni, és továbbra is csak minden harmadik hónapban fogja ellenőrizni a szelvényeit.

 

A Clarknak szerencsét hozó EuroMillions lottó február 1-én egyébként megtartja idei évi első Szupersorsolását, melynek jackpotja garantáltan 120 millió euró, azaz 38,6 milliárd forint lesz.Mivel a Szupersorsolások idején mindig elképesztő roham indul a szelvényekért, a theLotter online lottózó már értékesíteni kezdte a szelvényeket

 
Az évente pár alkalommal megrendezett EuroMillions Szupersorsolás tulajdonképpen semmiben sem különbözik a szokásos EuroMillions-tól, a szelvény ára is változatlan, "'csupán" annyi történik, hogy a jackpotot az éppen aktuális halmozódástól függetlenül 120 millió euróra növelik.