23 millióval többet fizetett ki az osztó a játékosnak

2015-12-09
A connecticuti Mohegan Sun kaszinó blackjack osztója ártatlannak vallotta magát a bíróságon – a kaszinó szerint azonban több mint 78 ezer dollárral többet fizetett ki egy játékosnak, mint kellett volna.

 

Roy Marianót a napokban idézték be a New London Legfelsőbb Bíróságra, hogy megtegye vallomását abban a perben, melyet lopás miatt indított ellene a Mohegan Sun kaszinó, miután egy vizsgálat bebizonyította, hogy az 52 éves osztó 78.390 dollárral, azaz több mint 23 millió forinttal többet fizetett ki egy blackjack játékosnak, mint kellett volna. A játékosnak, Marlene Riverának hasonló vádakkal kell majd szembenéznie, azonban az ő pere még nem kezdődött el.

 

A The Day cikke szerint Robert Bjork Törzsi Szerencsejáték Biztos még szeptemberben kérelmezte a helyi rendőrségnél a Mariano elleni nyomozás megindítását. Thomas Nickerson nyomozó átnézte a kaszinó biztonsági kameráinak felvételeit, melyből kiderült, hogy Mariano minden alkalommal egy-egy 100 dolláros zsetont csempészett az 5 dolláros zsetonok közé, mikor Riverának fizetett egy-egy nyertes kör után.

 

Mikor Bjork kérdőre vonta, Mariano azt válaszolta, hogy mióta a kaszinó márciusban áttette teljes munkaidősből részmunkaidős állományba, folyamatosan pénzszűkében van. Mariano szerint Rivera egy pár hónappal később kereste meg azzal, hogy vegyen részt a csalásban. Mariano állítólag nem emlékszik pontosan, hogy mekkora százalékkal részesült Rivera ily módon szerzett bevételéből.

 

Rivera szerint azonban Mariano volt az, aki előállt a tervvel, eredetileg Rivera barátjának, és szerinte fele-fele alapon osztoztak Marianóval. Végül Rivera vette át barátja helyét az asztalnál, és folytatták a fifti-fifti elosztást. A biztonsági kamerák felvételein jól látszik, hogy Mariano és Rivera 16 különböző alkalommal vitték véghez a csalást augusztus folyamán.

 

Rivera azt állította, hogy Marianóval a műszakja végével osztozkodtak a pénzen, mikor a pihenőszoba felé ment. A biztonsági kamera felvételein azonban maga a pénz átadása nem látszik, és a kaszinó felügyelői közül sem látott senki semmi furcsaságot.

 

Mivel rengeteg pénz vándorol át a kezeiken, a kaszinók felettéb éberek, ha az alkalmazattak ellenőrzéséről van szó, így előbb vagy utóbb, minden gyanús ténykedésre fény derül. Októberben két dealert és két játékost vádoltak meg lopás miatt a Las Vegasi Bellagio kaszinóban – ők a vád szerint 1,5 millió dollárral rövidítették meg a kaszinót

 

 
Címkék: csalás, kaszinó,