22 magyar érem Brazíliában

2013-12-05
Minden idők legjobb magyar szerepléseként huszonkét érmet, közte tizenkét aranyat nyertek a sportolók a Brazíliában szerdán zárult Gymnasiadén, a középiskolások világjátékán.

 

A versenyen 37 ország sportolói vettek részt, Magyarország a tizenkét arany-, hét ezüst- és három bronzéremmel az összesített éremtáblázat negyedik helyén zárt - tájékoztatott a Magyar Diáksport Szövetség.

 

Az úszók hét arany-, öt ezüst- és három bronzérmet nyertek, a tornászok egy-egy aranyat és ezüstöt szereztek, a bemutató sportágként szereplő aerobikban pedig az öt versenyszámból négyben a magyarok diadalmaskodtak, emellett egy ezüstéremmel is gazdagodtak. A legutóbbi Gymnasiadén, 2009-ben Dohában nyolc érmet szerzett a magyar küldöttség, az eddigi legtöbb pedig kilenc volt, ennyit Athénban és Caenben nyertek a hazai középiskolások.

 

Brazíliavárosban Makra Noémi tornász, Bali Dániel, Mazács Fanni, Tácsik Hunor, Molnár Noémi, Szöllősi Panna aerobikos, valamint Grátz Benjámin, Kiss Nikolett, Novoszath Melinda és Szabó Norbert úszó szerzett aranyérmet.

 

Forrás: MTI

Címkék: torna,