20 ló pusztult el 3 hónap alatt az Aqueduct versenypályán

2012-03-26
Szakértőkből álló bizottság vizsgálja az eseteteket.

 

New York állam Lóverseny és Fogadási Testülete bejelentette, hogy egy országosan elismert lóversenyipari szakemberekből álló csoportot állítottak össze, hogy kivizsgálják azokat a körülményeket, melyek 2011. decembere és 2012. március 18-a között 20 ló halálát okozták az Aqueduct Lóversenypályán.

 

„A team neves szakértőinek megvan az a tudása, tapasztalata és objektivitása, ami lehetővé teszi, hogy megvilágítsuk ezeknek a tragikus eseteknek az okát. Biztos vagyok benne, hogy az, amit megállapítanak, segíteni fog növelni ennek a jól megépített New York-i lóversenyközpontnak a biztonságát.”- mondta John D. Sabini, a New York állam Lóverseny és Fogadási Testületének elnöke

 

Amellett, hogy megvizsgálják az Aqueduct pályáit, a csoport átnézi a versenypálya szabályzatait és eljárásait, kezdve a lovak verseny előtti átvizsgálásától, egészen az esetleges droghasználat ellenőrzéséig.

Hogy biztosítsák az objektivitást, a vizsgálatot végző csoport mind a négy tagja New York államon kívül él.

 

Jerry Bailey, nyugdíjas zsoké, a Zsokék Hírességek Csarnokának tagja, több, mint 30.000 versenyen vett részt. A hétszeres Eclipse díjas champion zsoké kétszer megnyerte a Kentucky Derby-t, a Preakness és Belmont Stakes-t, valamint négyszer a Breeder’s Cup Classic-ot. Bailey, aki egy ideig a Zsoké Testület elnöke is volt, jelenleg televíziós szakértőként dolgozik.

 

Alan Foreman, a Telivér Tenyésztők Szövetségének elnökeként több mint 20.000 lótulajdonost és edzőt képvisel. 

 

Dr. Scott E. Palmer a New Jersey-i Lóklinika igazgatója és sebésze, ahol már 30 éve praktizál. A Lószakorvosok Amerikai Egyesületének (AAEP) elnöke volt – ez az egyesület 10.000 állatorvost és hallgatót képvisel világszerte. Jelenleg az AAEP Lóverseny Bizottságának elnöke. A Lószakorvosok New Jersey Egyesülete kétszer választotta az „Év Állatorvosának”.

 

Dr. Mary Scollay a Kentucky Lóverseny Bizottság lószakorvos igazgatója. Előzőleg vezetett már egy lóversenysérülésekkel kapcsolatos projektet, ez lett az alapja a később létrehozott Lósérülési Adatbázisnak, mely segít megelőzni és csökkenteni a lóversenyeken történő sérüléseket.

 

A team azonnal megkezdi a munkát, és ígéretük szerint átfogó tájékoztatást fognak adni eredményeikről a nagyközönség számára is.

 

Címkék: lóverseny,