20 éve nem fizetett jackpotot egy nyerőgép – megszállottan virrasztanak mellette

2014-02-10
Mostanság az a kivénhedt, háromtárcsás nyerőgép számít Las Vegas legnagyobb szenzációjának, mely már 20 éve nem fizetett jackpotot, de a jogszabályok értelmében addig nem szerelhető le, míg ez meg nem történik.

 

Az MGM Grand kaszinó Lion’s Share gépe lassan nagyobb tömegeket vonz, mint Celine Dion előadása ugyanebben a hotelben. Ennek az az oka, hogy a kilencvenes évek elején beüzemelt gép még sosem fizetett ki jackpotot, és a mindenre elszánt játékosok szerint most már bármelyik nap kipöröghet belőle a 2,3 millió dolláros (520 millió forintos) főnyeremény.

 

A nevadai jogszabályok szerint a nyerőgépek visszafizetési aránya minimum 75 százalékos kell, hogy legyen, tehát a játékosok által bedobált összeg 75 százalékát kell nyereményként kifizetniük. Emiatt addig nem nyugdíjazhatják ezt a Lion Share gépet sem, míg valaki legalább egyszer meg nem nyeri a jackpotot. 

 

Ez a gép az MGM Grand kaszinójának legöregebb háromtárcsás nyerőgépe, és a kaszinó vezetője, Justin Andrews szerint messze ez a legfoglalkoztatottabb a mellett álló 1900 másik gép közül: körülbelül ötször annyit játszanak rajta, mint bármelyik más gépen. Akkora nagy sztárnak számít, hogy saját Facebook és Twitter oldala is van, ahol minden apró nyereményről és a jakckpot aktuális összegéről is tájékoztatást kaphatnak rajongói : )

 

 

A gép előtt állandó sor áll, a várakozók közül többen már második-generációs játékosnak számítanak, tehát olyanok, akiknek már a szülei is ugyanebbe a gépbe dobálták a pénzüket. A kialakult etikett szerint a játékosok érkezési sorrendben játszhatnak, és egy-egy játékos addig maradhat, amíg bírja szusszal, vagy el nem fogy a pénze. Egy 3 dolláros téttel (a gép 1 és 2 dolláros tétel is működik) egy játékos akár 10 ezer dollárt is nyerhet anélkül, hogy kipörgetné a jackpotot, és a kisebb nyeremények órákra a székbe ragaszthatják az illetőt.

 

A 23 éves Justin Paulus alig valamivel idősebb, mint maga a gép, de annyira elszánt, hogy többször elaludt már a gép mellett mikor az elmúlt évben egyszer hat órán keresztül nyomkodta. „A biztonsági őrök többször is odajöttek, hogy felébresszenek, de nem mondták, hogy mennem kell. Úgyhogy magamhoz tértem, megnyomtam egy gombot, aztán újból elaludtam.” mesélte a férfi a Wall Street Journalnak. „Azt éreztem, hogy hamarosan kipörög a jackpot.” – persze nem így történt….

 

A kaszinó 1993-as átadásakor 50 ilyen Lion’s Shares gép működött, mára már csak ez az egy maradt. A pletykák szerint a kaszinó már annyira szeretne megszabadulni a kivénhedt géptől, hogy a jackpotot megnyerő játékos a pénzzel együtt a gépet is hazaviheti majd…

 
Címkék: kaszinó, nyerőgép,