2019-re megháromszorozódik a tabletes forgalom a globális szerencsejáték piacon

2014-08-27
A Juniper Research piackutató cég legújabb adatai szerint 2019-re a tabletes játékokból származó bevétel világszinten eléri a 13,3 milliárd dollárt, ami háromszorosa az idén várható 3,6 milliárdnak.

 

A cég által készített jelentés hangsúlyozza, hogy a növekedés számos kulcstényezőnek köszönhető, ilyen többek közt az eszközök egyre nagyobb kapacitása, a kijelzők jobb grafikus képessége, a növekvő mobil szélessáv penetráció, valamint az, hogy a felhasználók egyre inkább előnyben részesítik a kényelmet. 

 

A cég szerint a következő év kritikus lehet a kisebb, független játékfejlesztő vállalatok számára. Ennek oka a Juniper szerint az, hogy jelenleg már több, mint 1 millió app tölthető le a különböző piacterekről, így egyre nagyobb befektetés szükséges ahhoz, hogy egy-egy szoftver elérjen a felhasználókhoz. A piackutató szerint a közösségi finanszírozás ezért várhatóan egyre népszerűbb lesz ezen a területen is.

 

A Juniper úgy véli, hogy a feltörekvő piacokon erőteljes növekedés várható az okostelefonos játékok bevételeiben is, hiszen az olyan országokban, ahol kevesebb bank található, egyre népszerűbbek a telefonon keresztüli fizetési lehetőségek.