2013-tól a Class FM-en hallhatók a nyerőszámok

2012-12-27
Már nem jó a Kossuth az Szerencsejáték Zrt.-nek. 2013 első hetétől az MR1-Kossuth Rádió helyett a Nyerges Zsolt többségi tulajdonában lévő Class FM rádió közvetíti az eredményközléseket.

A Szerencsejáték Zrt. rádiós reklámkiadásainak 82 százalékát, 580 millió forintot költött el 2011-ben a Fidesz közeli Nyerges Zsolt rádiójánál, és most még az eredményközlést is ide viszik át. A Class FM-et üzemeltető Advenio Zrt. a Közgépet irányító Nyerges Zsolt 72 százalékos tulajdonában áll, a Lánchíd Kereskedőház Kft. pedig 26 százalékot birtokol. A kft.-ben 50 százalékos részesedése van Nyergesnek.

 

6 hónappal ezelőtt kérdezte meg a hvg Tulik Ágnest arról, hogy miért nem hirdetnek az akkor már adósághalmazokkal küszködő, de óriási hallgatói táborral rendelkező Neo FM-nél, hiszen a reklám alapja abban rejlik, hogy minél szélesebb társadalmi réteget igyekszik elérni. Tulik Ágnes ekkor a következőket mondta: " A hivatalos rádió-hallgatottsági adatok alapján célcsoportunkat az MR1 Kossuth Rádióval, valamint a Class FM rádióval tudjuk a leghatékonyabban elérni. Ezen a két rádión való kommunikáció a termékek célcsoportja ismeretében megfelelő elérést biztosít”  A szóvivő szerint a Szerencsejáték rendszeresen végez piackutatásokat, ahol a célcsoportok médiahasználati szokásait, vásárlói preferenciáit is elemezik, és ezek alapján válogatják ki a médiumokat.

 

Változnak az idők... Mindenesetre a nyerőszámokat több évtized Kossuth-os közlés után mostantól a Class Fm-en hallgathatjuk meg. Vagy megnézhetik itt, a Fortunaweben. :)