1,5 milliárdot nyertek egy online kaszinóban, mégis kapják a segélyt

2020-02-05
Egy brit család, aki 3,75 millió angol fontot nyert egy online kaszinó nyerőgépjátékán továbbra is felveszi a havi 3.000 fontnyi, tehát úgy 1 millió forintnyi állami támogatást.

 

Thomas Roche - egy 30 éves, nyolcgyermekes, munkanélküli férfi - 2019 októberében megütötte a főnyereményt, de feldühítette a barátait, mert továbbra is felveszi az államtól a különböző szociális juttatásokat - írja a The Sun. Thomas és felesége, Shelley, 30, továbbra is jogosultak a gyermekek után járó ellátásokra, a gyermekek utáni adó-jóváírásokra és a rokkantsági megélhetési támogatásokra. A nyeremény óta Thomas vett öt autót és egy quadot, és tanácsi lakásukból átköltöztek egy hat hálószobás házba Kentbe.

 

Egyik haverjuk azonban azt mondta: “Segélyeken élő milliomos. Ez felbosszantja az embereket. Nem szabadna engedni, hogy megtartsák az állami ellátásaikat. Örök életére csak üldögélni fog, és nem fog dolgozni.”

 

Thomas és Shelley azt mondja, hogy bejelentették a hatóságoknak az október 10-i nyereményüket, miután Thomas 60 fontot költött a Bet365 online kaszinójában egy Reel King Slot elnevezésű nyerőgépjátékra, és körülbelül hajnal 1-kor megnyerte a hatalmas jackpotot. “Bónuszként jött. Először azt írta ki, hogy 16 fontot kapunk, aztán kimentem a vécére, és mikor visszajöttem, lassan kipörgött a jackpot, és azt írta ki, hogy ’Jackpot King’.”

 

 

Thomas elmondása szerint „az egész környéket felverte”, mikor 58 fontnyi tétre a kora reggeli órákban megnyerte a jackpotot.”Annyira valószerűtlen volt az egész. Felhívtam a bankot, hogy ellenőrizzem, hogy megérkezett-e a pénz, és míg beszéltem velük, úgy 5 perc leforgása alatt, már ott is volt a pénz.”

 

Bevallása szerint néhány autót a rokonainak vett, nem magának. Azt is tervezi, hogy házakat vesz „és kiadja őket a tanácsnak”. A főállású anya státuszban lévő Shelley elmesélte, hogy új házukban van egy istálló és lovarda is. „Közel van a tengerhez, és én mindig is szerettem volna közel élni a tengerhez.”

 

Azt állítják, hogy miután a pénz megérkezett a számlájukra, felhívták a hivatalt, hogy ne kerüljenek bajba. “Azt mondták, nem kell aggódnunk, mert ez adómentes pénz. Az egyetlen dolog, amit elveszítettünk, az a jövedelem támogatás, de továbbra is kapjuk a gyermekellátási dolgokat.” Azt mondja, legidősebb fiúk, aki 12 éves, ADHD-s, a tízéves lánya autista, egy másik, nyolc éves fiú pedig hiperaktív.

 

Thomas nem árulta el a The Sun riporterének, hogy mennyi támogatást kapnak, de a lap szerint egy ekkora család legalább havi 2000 fontot adókedvezményt kap a gyerekek után, valamint 505 fontot gyermektámogatás jogcímén. Három gyermeke fogyatékossággal élő személyi ellátásban részesül, ez plusz 600 font. Shelley hangsúlyozta, hogy a nyeremény adómentes pénz, és ragaszkodik ahhoz, hogy támogatást csak a gyermekeik után kapnak.

 

 

“Megpróbáltam leállítani, de azt mondták, hogy ezeket a gyerekek miatt kapjuk. Azt mondták, hogy a gyerekek után járó adókedvezmény továbbra is jár, mert ez a gyerekek után jár. Nem jövedelemtámogatásról van szó, amit én vagy a férjem kap. A lakhatási támogatást sem kapjuk már. Mindent jól csináltunk.” – nyilatkozta a nő.

A DWP azt mondta: "Néhány juttatás nem a jövedelemhez kapcsolódik, de az emberek dönthetnek úgy, hogy nem igénylik, ha úgy érzik, hogy nincs rá szükségük."

 

2012-ben a The Sun már cikkezett egy házaspárról, aki 10,2 millió fontot nyert a lottón, de továbbra is havonta 500 fontot igényelt rokkantsági ellátás jogcímén. Mick és Jean O'Shea 2005-ben nyerték meg az EuroMillions lottón az összeget, ám továbbra is felvették a támogatást, és nem láttak semmi rosszat abban, hogy a rossz látása és ízületi gyulladása miatt ezt igényelte.