18 dollárból 1,2 milliót csinált egy nő a Kentucky Derby-n

2018-05-16
A szerencsés texasi hölgy öt futam győztesét tippelte meg helyesen.

 

A nő, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra zsinórban eltalálta a  Churchill Downs pálya 8-12. futamának győzteseit. Azt is helyesen tippelte meg, hogy a Kentucky Derby bajnoka Justify lesz, de ez nem akkora meglepetés, hiszen ő volt a futam favoritja. Az azonban már nagyobb szám, hogy egy másik futamban a 40-1-es oddsszal induló underdog, Funny Duck győzelmét tippelte meg sikeresen. Ezek mellett az is bejött neki, hogy a nyolcadik futamban Limousine Liberal (4-1), a kilencedikben Maraud (8-1) a tizenegyedikben pedig Yoshida (10-1) lesz a győztes.

 

“Ilyen kis összeggel fogadva 1,2 millió dollárt (321 millió forintot) nyerni, hallatlan siker.” nyilatkozta a texasi Retama Park szóvivője, ahol a hölgy megkötötte a fogadást. 

 

Persze, nem ő volt az egyetlen, aki nagyot kaszált a Kentucky Derby-n - Az ESPN híradása szerint egy játékos a Wynn Las Vegas kaszinóban még februárban fogadott Justify győzelmére 500 dollárral, 300-as nyereményszorzóval, így most 150 ezer dollárt zsebelhetett be.

 

Justify, a 2018. évi Kentucky Derby bajnoka

 

A 144. Kentucky Derby napján egyébként összesen 225,7 millió dollár értékben fogadtak a játékosok, ez 8%-kal magasabb, mint tavaly, és egyben új rekord. A Derby hetének versenyeire összesen 311,2 millió dollárral fogadtak, ez is új rekord.

 

Mindez úgy, hogy szombaton erős eső áztatta a híres nevezetes pályát, így a nézőszám csak a nyolcadik legnagyobb volt a verseny történetében. Az ötnapos versenysorozat alatt összesen 375 ezren látogattak ki a pályára.

 

Online 39,2 millió dollár értékben érkeztek fogadások a Derby napján a hivatalos TwinSpires oldalról, ez 15 százalékos növekedés az előző évhez képest.