16 milliárdot nyert a lottón két távkapcs-barát

2020-09-18
Több mint egy évtizede lottózik együtt két, egymástól távol élő barát, és most megnyertek egy 70 millió kanadai dollár értékű Lotto Max jackpotot.

 

A Lotto Max az egyik legnépszerűbb kanadai lottójáték, melynek július 31-i sorsolásán David Overall és Donna Williamson 70 millió dollárt nyert, egy közösen vásárolt lottószelvénnyel. A két barát több mint egy évtizede játszik már együtt, és most végre kifizetődött az állhatatosságuk. 

 

Mindketten Ontarioból származnak, korábban kollégák voltak, de Overall úr Oakville-ben, Ms Williamson pedig Thronhill-ben lakik. Ezért volt az, hogy mikor a lottótársaság bejelentette a nyertest, azt közölték, hogy egyetlen nyertes szelvény van, melyet Thornhill-ben vásároltak meg. 

 

„Azon a héten én voltam a sorsos, hogy megvegyem a szelvényt, és elgondolkoztam rajta, hogy vegyek-e egyet magamnak is, de aztán úgy döntöttem, hogy nem, mert egy szelvény is elég a nyeréshez.” nevetett Donna, a 60 éves, nyugdíjas pénzügyes.

 

“Donna tulajdonképpen az utolsó ingyen szelvényünket használta fel.” – mesélte a 63 éves David, aki az élelmiszeriparban dolgozik. „Csak azt reméltük, hogy nyerünk 20 dollárt, hogy folytathassuk a rövid távú befektetési stratégiánkat.” – kuncogott. Ms Williamson igen jól használta ki az ingyenes szelvényt, melyre jogosultak voltak…

 

Nagyon elszántan nyerni akart, még mikor elküldte barátjának email-ben a beszkennelt szelvényt, akkor is egyértelművé tette, hogy azokkal a számokkal nyerik meg a 70 millió dolláros jackpotot. „Azzal a szöveggel küldtem át David-nak a szkennelt szelvényt, hogy ’Íme a 70 millió dolláros számok. Hippi-hippi-hé!’” – mesélte Donna. És igaza lett. 

 

 

A sorsolás után Donna a neten ellenőrizte a számokat - ő volt tehát az, aki először megtudta, hogy valóban nyertek, és először nem akar hinni a szemének. „Minden szám után, ami egyezett, ’Héj’-jel ünnepeltem. De mikor öt szám egyezett, elkezdtem azon gondolkozni, hogy nem csak képzelődöm-e. Felébresztettem a páromat, hogy erősítse meg, amit látok.”

 

Gyorsan felhívta barátját a jó hírrel, de a David sem akarta elhinni, sokkot kapott. „Szürreális volt.” – mesélte mosolyogva a férfi. „És még most, 10 nappal később sem tűnik valóságnak.” – folytatta Donna. „Nem tudom, hogy lehet ilyesmit feldolgozni. Életem eddigi nagy eseményeinek listáján egy sem szerepel, ami egy lottónyereményhez hasonló. Ez egy teljesen más szint.”

 

Overall úr kiemelte, hogy most ideje, hogy pihenjenek egyet a családdal, és kialakítsák a prioritásokat a jövőre nézve. David azt tervezi, hogy szeptemberben nyugdíjba vonul. „Hagyunk egy kis időt, hogy a feleségem, gyerekeim és én feldogozzuk ezt az új valóságot, mielőtt bármilyen nagy döntést meghoznánk. Talán egy birtok az új jövőnk?” – elmélkedett. Donnának hasonló elképzelése van: „Még nem volt lehetőségem arra, hogy túl sokat elmélkedjek a jövőn. Szeretnénk többet utazni, ha már biztonságosan lesz erre lehetőség, de lépésről lépésre fogunk haladni. ”

 

Hasonló „problémái” lesznek annak a szerencsés nyertesnek is, aki megnyeri majd az EuroMillions lottó szeptember 25-i Szupersorsolásának 130 millió eurós, azaz 46,8 milliárd forintos jackpotját. 

 

Az EuroMillions Szupersorsolások különleges események, melyeket évente csak pár alkalommal rendeznek meg, és euróban garantáltan kilenc számjegyű nyereményt kínálnak. Idén februárban és júliusban rendeztek Szupersorsolást, a következőt pedig szeptember 25-én tartják. A Szupersorsoláson ugyanúgy lehet játszani, mint a hagyományos EuroMillions sorsolásokon, a szelvény is ugyanannyiba kerül, csupán annyi a különbség, hogy a jackpot garantáltan 130 millió euró lesz. Ha senki sem ér el telitalálatot,  a jackpot tovább halmozódik, míg el nem éri a 200 millió eurós jackpot plafont.

 
Címkék: lottó, lottónyertes,