16 kollégáé a 100 milliárdos Powerball jackpot második nyertes szelvénye

2013-08-12
Egy new jersey-i asszony jelentkezett a lottótársaságnál 15 kollégája képviseletében a múlt heti óriási jackpot nyertes szelvényeinek egyikével.

 

A Powerball lottó augusztus 7-i sorsolásán három nyertes szelvényt is találtak, így a 448 millió dolláros jackpot három felé oszlott. Az egyik nyertes szelvény tulajdonosa már a sorsolást követő napon jelentkezett nyereményéért, most pedig a második nyertes szelvény gazdái is előkerültek. 

 

Susan Nichel ugyanis 15 kollégája képviseletében jelentkezett a lottótársaságnál, akikkel egy autószerelő műhelyben dolgoznak és lottóznak együtt. Az adók levonása után így fejenként 3,5 millió dollárral (778 millió forinttal) lesznek gazdagabbak. 

„Mikor megérkeztem a munkahelyemre, a többiek már mindnyájan ott voltak, és leellenőrizték a szelvényeket, melyeket egy fiókban tartottunk. Nem hittem el nekik, mikor azt mondták, hogy nyertünk. Aztán egyikük, Elaine odajött, megrázott és azt mondta ’Tényleg nyertünk!’ Még mindig a fellegekben járok. El sem tudom mondani, mennyire izgatott vagyok.” – mesélte a hölgy. 

Elmondta még, hogy ennek ellenére mindnyájan ugyanúgy bemennek ezen a héten is dolgozni, mint ezelőtt, sőt ő személy szerint rendesen letölti azt a másfél évet, ami a nyugdíjig még hátravan neki. A nyereményt egyébként lesz mire költeni, mert Nichelék házát igencsak megrongálta a Sandy hurrikán, így először annak renoválását tervezik.

 

 

A harmadik nyertes szelvényt is New Jersey-ben adták el, azonban annak gazdája még nem jelentkezett a lottótársaságnál.

Ez volt a Powerball lottó történetének harmadik legnagyobb jackpotja, a legnagyobbat, 590 millió dollárt júniusban nyerte meg egy 84 éves floridai asszony. Ez a mostani főnyeremény egyébként a világ összes lottójátékának valaha volt legnagyobb jackpotjait soroló listán a negyedik helyet foglalja el, a rekordot jelentő 656 millió dolláros MegaMillions jackpotot 2012. március 30-án vitték el három szelvénnyel.