13. lett a magyar válogatott a Póker Európa Bajnokságon

2013-04-16
Április 12-15 között rendezték meg Cipruson az International Federation of Poker szervezésében az Európai Nemzetek Kupáját, melyet idén Írország nyert meg.

 

Ez volt az első olyan élő pókeres esemény, melyet fizikális kártyalapok és osztók nélkül rendeztek meg, az új Match Poker technológia segítségével. A játékosok ugyan asztalnál ültek, és élőben játszottak, de kezükben nem kártyalapok, hanem egy okostelefon volt. A Match Poker segítségével az azonos pozícióban ülő játékosok ugyanazokat a lapokat kapták mindegyik asztalnál, így csökkent a játékban meglévő szerencsefaktor.

 

A bajnokságon 14 ország, Ciprus, Bosznia-Hercegovina, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Szerbia és Spanyolország válogatottja vett részt.

Hazánkat Gál Tibor, Vasiljevic „Marko” Vid, Simon Tibor, Csongor Tibor, Harkály Dávid és Sütő András képviselték, azonban nem sikerült továbbjutniuk a selejtezőnapokról, és pontszámuk alapján Hollandia csapatát megelőzve a 13. helyen végeztek.

 

A hatos döntőbe Ciprus, az Egyesült Királyság, Észtország, Írország, Oroszország és Spanyolország jutott be, így ők fogják képviselni Európát a 2013-as világbajnokságon. 

A győzelmet hatalmas csatával végül az írek szerezték meg, második helyen Oroszország, a harmadik helyen pedig Spanyolország végzett.

 
Címkék: póker,