135 milliárd forint most a legnagyobb lottófőnyeremény!

2016-07-28
A világ összes lottójátéka közül jelenleg az amerikai Powerball lottón lehet a legnagyobb összeget nyerni. Jelenleg már 478 millió dollár, több mint 135 milliárd forint várja gazdáját.

 

A januári 1,6 milliárd dolláros, világrekordot döntő Powerball jackpot után ez a mostani 478 milliós ugyan első pillantásra nem tűnik hatalmasnak, de azért ez a forintban számolva több mint 135 milliárd elképzelhetetlenül nagy összeg: egy 170 ezres átlagfizetéssel több, mint 66.000 (!) év alatt lehetne megkeresni...

 

Ebből az összegből úgy 150-200 darab olyan 2,5 millió dolláros Bugatti Veyront lehetne venni, mint amilyennel Cristiano Ronaldo lepte meg magát a foci-eb után. A darabszámmal ugyan bajok lennének, hiszen ebből a limitált szériás, 1000 lóerős, 400 km/órás végsebességre is képes sportautóból csak pár darabot gyártottak, de biztos van az a pénz, amivel rá lehetne venni a Bugattit pár újabb példány legyártására...

 

Limitált szériás Bugatti Veyron

 

A 135 milliárdból talán már nem sajnálná az ember a pénzt arra az Andrássy úton lévő, 18 szobás palotára sem, melyet jelenleg 7,24 milliárd forintért árulnak; és nyugodt szívvel el lehetne belőle tölteni pár napot a világ egyik legdrágább nyaralási helyszínén, a napi 37.500 dolláros Musha Cay-en, a Bahama-szigeteken, melynek nem más a tulajdonosa, mint a világhírű illuzionista, David Copperfield. A szigeten maximum 24 főt tudnak elszállásolni öt vendégházban, de nem kell attól tartani, hogy idegenek zavarnák az embert, hiszen az egész szigetet egyben lehet csak kibérelni. 

 

Musha Cay álomszigete, napi 37.500 dollárért...

 

A Powerball lottóról

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (SzuperlottoLottosendtheLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán