World Cup of Darts 2019: Ez nem az olaszok sportja

2019-06-06
Csütörtökön kezdődik a 2019-es World Cup of Darts nevű torna, ahol a magyar válogatott is részt vesz, mi viszont az olaszok Kanada elleni meccsére tippelünk.

Olaszország - Kanada

Online sportfogadás tipp: Kanada -2,5 leg

Unibet odds: 1.88

Kezdés: péntek 19:30

 

Bár  pénteki meccsről van szó, átfutva a teljes kínálatot, ezen a meccsen akad meg a szemünk leginkább. Függetlenül persze attól, hogy sem Kanada, sem az olaszok nem tartoznak a világ élvonalába ebben a sportban.

Kanada az előző évben még John Parttal és Dawson Murshellel indult, az 'papíron' egy erősebb páros volt, John Part élő legenda, BDO világbajnok, kétszeres PDC világbajnok, szóval nem akárki. Idén a juherleveleseknél Dawson Murshell maradt, mellé Jim Long került, ők ketten képviselik majd azt a hatalmas országot. Jim Long sem akárki, a 2019-es PDC világbajnokságon a 2. körig jutott, és ott mindössze 3-2-es vereséget szenvedett el Benito van de Pas ellen. Már eleve a vb-re nem könnyű kvalifikálni, ő pedig ott majdnem két kört ment!

Az olaszoknál idén Andrea Micheletti és Stefano Tomassetti próbál szerencsét. Egyikőjük sem ismert, nagyon a periférián mozognak, és sok jóra nem is számíthatnak. Az előző évben szintén Kanada ellen kezdtek az első körben, akkor 5-1-re kaptak ki. Akkor, 2018-ban az olasz páros 71.16-os átlagot dobott, az annyira nem acélos ezen a szinten. Egy évvel korábban USA ellen 5-1-re kaptak ki, pedig akkor 82-es átlagot sikerült összehozni. A 2016-os World Cup of Darts-on az osztrákok verték 5-0-ra az olaszokat, a közel 77-es átlag egy nyert legre sem volt elég. Még visszább megyünk, 2015-ben Gibraltár ellen sikerült két leget nyerni, de 5-2-re így is kikapott a talján páros. Szóval lehetne itt elemezgetni, de nincs mit. Kanada erősebb párossal indul, Olaszország pedig általában egy, de nagyon maximum két leget tud fogni ezeken a tornákon, és azért még azt is lehet mondani, hogy a sorsolásnál szerencséje van.

A mi tippünk az, hogy a talján duó egy leget talán fog majd, de nem többet. De tegyük fel, hogy mákjuk lesz, és valami csoda folytán két leget is behúznak, akkor is jó még a tippünk bőven. Bár pénteki meccs, jobb most behúzni, mert nagyon valószínű, hogy a meccsnapon ezt a szorzót erre a line-ra már nem kapjuk meg!

Címkék: sportfogadás, tipp,