Vízilabda Világliga - Mindkét Szuperdöntőben ott van a kínai válogatott

2013-05-15
Kína vízilabda-válogatottja mind a férfiaknál, mind a nőknél bejutott a nyolc legjobb nemzeti együttest - közte mindkét magyar csapatot - felvonultató Szuperdöntőbe, amelyben még itt is, ott is két hely kiadó.

 

 

Az ázsiai-óceániai selejtezősorozatot a kínai férficsapat a japánt megelőzve megnyerte, a női pedig az ausztrál mögött a második helyen végzett az új-zélandi Aucklandben - derült ki a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA legfrissebb hírleveléből. 

A férfi Világliga Szuperdöntőjét június 11. és 16. között az oroszországi Cseljabinszkban tartják, amelynek a két friss továbbjutó mellett már biztos résztvevője Magyarország, Montenegró, Oroszország és Szerbia. A nők fináléját Pekingben rendezik június 1-től 6-ig, a jelenlegi "hatok" listája: Magyarország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Ausztrália és Kína. A Benedek Tibor vezette férfiválogatott és a Merész András irányította női együttes egyformán csoportelsőként zárta európai selejtezőjét. 

Mindkét nemnél a mezőny azt követően válik teljessé, hogy lezárul az amerikai selejtező, amelyet e hónap végén bonyolítanak le az egyesült államokbeli Los Alamitosban.

Forrás: MTi

Címkék: vízilabda,