Vizes vb - Benedek Tibor kihirdette keretét

2013-05-24
Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kihirdette bő keretét a július 21-én rajtoló barcelonai világbajnokságra.

 

A www.vlv.hu beszámolója szerint a 19 fős keretbe öt olimpiai bajnok, Kis Gábor, Madaras Norbert, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes kapott meghívót. A vb-re majd 13 játékost lehet nevezni.

 

A magyar válogatott a vb előtt még a Világliga fináléjában lesz érdekelt, ezt június 11. és 16. között az oroszországi Cseljabinszkban rendezik.

 

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor

mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton

 

A magyar válogatott programja a vb-n:

    C csoport:

július 22., hétfő: Magyarország-Kína 17.30

július 24., szerda: Szerbia-Magyarország 13.30

július 26., péntek: Magyarország-Ausztrália 10.50

 

A csoportkörös alapszakaszt követően a korábbi lebonyolítási renddel szemben a barcelonai világbajnokságon - az eddigi pihenőnapos jutalom helyett - már a csoportelsők is vízbe szállnak a nyolcaddöntőben, ahol is egy másik négyes utolsó helyezettjével találkoznak, a csoportmásodikak pedig a négyesükben harmadikként végzett riválist kapnak a folytatásban. A csoportelsőséggel az az előny jár, hogy az érintett alakulat, ha megnyeri nyolcaddöntős meccsét, a legjobb négy közé jutásért nem kerülhet szembe másik csoportgyőztessel, hanem elvben könnyebb ellenféllel, valamelyik csoportmásodik és -harmadik egymás elleni csatájának nyertesével mérkőzhet.

 
Forrás: MTI
 
Címkék: vízilabda,