Visszavesz a szerencsejátékból a legnagyobb amerikai kaszinó

2014-12-22
A legnagyobb észak-amerikai kaszinó resort, a Foxwood csökkenti a nyerőgépek és játékasztalok számát, hogy helyet szabadítson fel az éjszakai klubok és más új látványosságok számára.

 

A vállalat új elnök-vezérigazgatója, Felix Rappaport az AP hírügynökségnek elmondta, hogy valószínűleg már egy évvel korábban is meg kellett volna tenniük ezt a lépést, hiszen a trend azt mutatja, hogy egyre kevesebb azok száma, akik a Foxwoods Resort Casino barlangszerűen kialakított létesítményében játszanak egy adott napon. „Úgy gondoljuk, hogy túl sok szerencsejátékot kínálunk.” – mondta Rappaport az AP riporterének adott interjúban. 

 

Az indián törzsi tulajdonban lévő connecticuti létesítményeiben ezidáig 5.800 nyerőgép és 350 asztal kapott helyett, ezt most lecsökkentik körülbelül 4.800-ra illetve 250-re. A Foxwoodsnak az 1992-es megnyitást követően évekig monopóliuma volt a kaszinó-stílusú szerencsejátékokra, akkoriban még 6.300 nyerőgéppel és 380 játékasztallal üzemeltek. 

 

A kaszinó ma már éles versenyhelyzetben működik a piacon, és ez várhatóan csak fokozódni fog a következő években, hiszen már három kaszinó van Massachusetts-ben. A Foxwoods és helyi riválisa, a Mohegan Sun a közelmúltban bevételcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni a New York City környéki és a Rhode Island-i kaszinók miatt is, melyek a közelmúltban állítottak fel a nyerőgépek mellé játékasztalokat is.

 

Rappaport a szerencsejáték lehetőségek csökkentésével olyan új attrakciókat szeretne nyújtani a látogatóknak, melyek arra sarkalják majd őket, hogy több időt töltsenek el a létesítményben. „Az iparág úgy általában egyre kevésbé játékcentrikussá válik, és én úgy gondolom, hogy a Foxwoodnak is ennek megfelelően kell üzemelnie.” – közölte Rappaport. Várakozásai szerint a közeljövőben a Foxwood bevételeinek csak 65-70 százalékát fogja adni a szerencsejáték – a mostani 80 százalék helyett – és egyre nagyobb szerepet kapnak az egyéb szórakoztatóipari szolgáltatások.

 
Címkék: kaszinó,