Vettelé az idei Laureus-díj

2014-03-27
Idén az előző esztendőben sorozatban negyedik világbajnoki címét nyerő Sebastian Vettel kapta a Laureus-díjat.

 

Szerda este Malajziában osztották ki a 2000 óta minden évben az előző esztendő legjobbjait díjazó Laureus-díjakat. A Red Bull címvédőjét az ’Év Férfi Sportolója’ kategóriában jelölték a sport Oscar-díjaként is emlegetett elismerésre. A német versenyzőt végül egy korábbi sportolókból álló 46 tagú testület vélte a legjobbnak, s Vettel így olyan ellenfeleket utasított maga mögé, mint a sprinter Usain Bolt, a hosszútávfutó Mo Farah, az NBA sztárja, LeBron James, a teniszező Rafael Nadal, valamint az idei aranylabdás futballista, Cristiano Ronaldo.

 

Vettel a második Forma–1-es versenyző, aki elnyerte ezen elismerést – korábban csak Michael Schumachert érte hasonló megtiszteltetés, igaz, a hétszeres világbajnokot kétszer, 2002-ben és 2004-ben is az év legjobbjává választották. A címvédő egyébként 2011 óta mindig a jelöltek között volt, nyernie viszont most először sikerült. „Ez az egyik legkülönlegesebb díj, amit valaha is elnyertem” – nyilatkozta a heppenheimi a Kuala Lumpur-i gálán.

 

A németen kívül egyébként a Red Bull is érdekelt volt a mai díjátadón: a 2013-ban negyedik konstruktőri bajnoki címét nyerő osztrák istállót az ’Év Csapata’ kategóriában jelölték, ám a díjat végül nem ők, hanem az előző szezonban a német bajnokságot, kupát, valamint a Bajnokok Ligáját is megnyerő Bayern München labdarúgó-csapata kapta, amely egyébként éppen kedden biztosította be újabb bajnoki címét a Bundesligában.

 

A további díjazottak között is volt viszont motorsportos érdekeltség: ’Az Év Áttörése’ elnevezésű díjat a MotoGP ifjú bajnoka, Marc Márquez kapta. A további díjazottak: Missy Franklin (úszó, ’Az Év Női Sportolója), Rafael Nadal (teniszező, ’Az Év Visszatérője’), Marie Bochet (síelő, ’Az Év Rokkant Sportolója’).

 

Forrás: telesport.hu

Címkék: forma1,