Vége a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozatnak

2013-06-04
A tragikusan végződött Kancsendzönga-expedíció vezetője szerint nincsenek megfelelő hegymászók.

 

Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiájához minden valószínűség szerint az vezetett, hogy kevés folyadékot vittek magukkal - mondta el Kollár Lajos, a magyar Kancsendzönga-expedíció vezetője kedden a Liszt Ferenc repülőtéren, miután hazaérkezett Nepálból. A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat nem folytatódik.

 

Közölte: nála vannak azok a fotók is, amelyeken egyértelműen felismerhető Kiss Péter holtteste a Kancsendzöngán. A fiatal hegymászó nem mindennapi elszántsággal visszaindult Erőss Zsoltért, „sajnos abban tapasztalatlan volt, hogy 8000 méter felett nem lehet emberségesnek lenni” - jegyezte meg Kollár Lajos.

 

Elmondása szerint a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíció a Kancsendzönga tragédiával végződött meghódítása után befejeződik, egyelőre nincsenek olyan kaliberű hegymászók, akik képesek lennének a feladatra.

 

Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek május 20-án sikerült feljutnia a Nepál és India határán található, 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára, eltűnésüket két nappal később jelentették be.

 

Forrás: MTI

Címkék: sportesemény,