Változások a PokerStars-nál

A PokerStars és a játékosokat képviselő küldöttség megegyezése után több változást is bevezet a piacvezető online pókerterem február 1-től.


Ahogyan arról a Fortunaweb is beszámolt a játékosok körében nagy vihart kavart, mikor 2011 végén a PokerStars bejelentette, hogy áttér a súlyozott hozzájárulás alapú VPP osztásra, és ezzel párhuzamosan megváltoztatja a rake-struktúrát is. A kezdeti felháborodást követően mindkét fél az egyességre törekedett. A PokerStars a Man-szigetre utaztatta a játékosok képviselőit, ahol ötnapos tárgyalássorozat után sikerült megegyezniük.


A megegyezés lényegéről, és a főbb változásokról röviden:

  • A PokerStars a VPP-ket a tavaly év végi döntés szerint, továbbra is súlyozott hozzájárulás szerinti osztja.
  • Február 1-től átlagosan kb. 2%-kal csökken a rake. Így, bár az újfajta VPP osztás átlagosan kb. 1,5%-kal kevesebb visszatérítést eredményezett a régi módszerhez képest, a rake csökkentéssel elméletileg nem a játékosok, hanem a PokerStars nettó bevétele lesz kevesebb.
  • Jelentős rake-csökkenés a legkisebb, 10c/25c és ez alatti PL és NL játékokban történik, az összes csökkenés 40%-a itt realizálódik.
  • A tavaly megszerzett Supernova/SNE státusz 2013-ig megtartható lesz azok számára, akik VPP-jük nagyobb részét cash game-mel szerezték, amennyiben a játékos teljesíti a havi VPP követelményeket.
  • A Supernova/SNE időtartamát 9-ről 12 hónapra növelik, és lehetőség lesz kéthónapos "vakáció" beiktatására, anélkül, hogy a játékosok elveszítenék rangjukat.
  • A Supernova rang megtartásának havi VPP követelményét 6500 VPP/hó-ra csökkentik.
  • $0,03/$0,06 és $0,08/$0,16 NLHE asztalok kerülnek bevezetésre.


A megegyezésről a TwoPlusTwo fórumban olvasható egy angol nyelvű részletes leírás, illetve a régi és új rake struktúrát összehasonlító táblázat.


Címkék: online játék, póker,