Unokája figyelmeztette rekorddöntő lottónyereményére

2020-06-19
Egy kanadai nő nem is gyanította, hogy övé egy rekorddöntő, 55 millió dolláros (12,5 milliárd forintos) lottónyeremény, míg unokája nem mesélte el neki, hogy az ő városukban vette valaki a nyertes szelvényt.

 

A Yellowknife-ban élő Laura Tutcho elmesélte a lottótársaság embereinek, hogy egy helyi boltban vette meg a szelvényét a május 1-i Lotto Max sorsolásra, de aztán elfelejtette ellenőrizni a számokat – egészen addig, míg nem beszélt az unokájával. 

 

“Az unokám mondta, hogy Yellowknife-ban nyerte meg valaki a jackpotot. Úgyhogy felmentem az internetre, hogy ellenőrizzem a számokat.” – mesélte a szerencsés asszony. Elmondta, hogy sokkos állapotba került, mikor látta, hogy mind a hét nyerőszám (3-12-25-36-37-42-49) egyezik a szelvényén lévőkkel.  „Sokkos állapotban voltam. Azt mondtam. ’Úr Isten!’ Az unokám egyből jött és kérdezte ’Jól vagy, nagyi?’”

Többször is ellenőrizte a számokat, nem akart hinni a szemének. „Egyre csak néztem a szelvényt, majd a számokat. Az unokám mondta is ’Nem változtak meg a számok, nagyi!’”

 

 

Tutcho szelvénye volt az egyetlen, ami telitalálatot ért el, így övé lett a teljes, 55 millió dolláros (úgy 12,5 milliárd forintos) jackpot – a legnagyobb lottófőnyeremény a Kanada ezen északnyugati tartományának történetében. 

 

Mikor végül felfogta, hogy multimilliomos lett, konzultált egy befektetési és pénzügyi tanácsadóval, hogy kitalálják, mi legyen a vagyon sorsa. Az asszony elsősorban a családjának szeretne segíteni a pénzből.

 

Tutcho szabadúszó tolmácsként dolgozik, és eddigi munkásságának nagy részét saját szahtugotin nyelvének revitalizálására és megőrzésére fordította.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán