Ungvári és Krizsán menetel a cselgáncs Eb-n

2013-04-26
Ungvári Miklós és Krizsán Szabolcs második mérkőzését is megnyerte, Baczkó Bernadett és Szabó Franciska viszont befejezte szereplését a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

 

A háromszoros Európa-bajnok Ungvári (73 kg) a lengyel Piotr Kurkiewicz után a német René Schneiderrel szállt szembe, és 1:47 perccel a vége előtt előbb vazaarit, majd - a zsűriasztal véleménye nyomán - csak jukót kapott dobására. Ez azonban elégnek bizonyult, mivel ellenfele hasztalanul kereste a fogást a 32 éves magyar dzsúdóson, aki nemsokára már mehetett is autogramot osztogatni a kordonnál tülekedő gyerekeknek.

 

Krizsán Szabolcs (81 kg) az örmény Rafael Davtyan után az olasz Massimiliano Carollóval találkozott, s a mérkőzés felénél ippont érően vitte földre riválisát. Sikerével - Ungvárihoz hasonlóan - már a 16 között jár.

 

A vb-harmadik Baczkó Bernadett (63 kg) azonban nem bírt a francia Clarisse Abgegnenouval, aki első leszorításáért jukót, a másodikért viszont már ippont kapott, így ő lépett tovább a nyolc közé.

 

A 70 kilósoknál Szabó Franciska értékelt akció nélküli meccset vívott Laura Vargas-Kochhal, ám míg a németet egyszer, őt kétszer intették, így ellenfelét hirdették ki győztesnek.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,