Újabb két országban játszhatnak valódi pénzzel a Facebookon

2013-07-26
A sikeres brit próbaüzem után a Facebook a spanyol és olasz felhasználók számára is elérhetővé teszi a valódi pénzes szerencsejátékokat.

 

A legnépszerűbb közösségi hálózat 2012-ben döntött úgy, hogy engedélyezi az online szerencsejáték szolgáltatók számára, hogy olyan appokat jelentessenek meg a Facebookon, melyekkel az Egyesült Királyságban élő felhasználók valódi pénzben kaszinózhatnak.

Elsőként a Gamesys jelent meg ilyen appal; a Slots Friendzy és Bingo Fiendzy nevű alkalmazásokkal tavaly augusztus óta játszhatnak a brit felhasználók. A Gamesyst a 888.com követte, ők indították el a Facebook első komplett kaszinóalkalmazását. Később a Bonza/bwin.party is bemutatta saját Facebookos kaszinójátékait, a Paddy Power pedig nemrégiben jelentette be, hogy hamarosan elstartoltatják az első valódi pénzes sportfogadási appot. 

 

A Facebook 2012-ben úgy határozott, hogy  az Egyesült Királyságot használja a piac tesztelésére, és azt ígérte, hogy amennyiben a kísérlet sikeresnek bizonyul, más országokban is bevezetésre kerülhetnek ezek az appok.

Mivel azóta kiderült, hogy mind a szerencsejáték vállalatok, mind a Facebook számára rendkívül jövedelmezőek ezek a játékok, a következő nyilvánvaló terjeszkedési célpont Olaszország és Spanyolország lesz. Mindkét ország szabályozott online szerencsejáték piaccal rendelkezik, ráadásul ez a két ország jelenleg a világ két legnagyobb szerencsejáték piaca.  

 

A szakértők szerint a közösségi szerencsejáték lesz az online szerencsejáték legfontosabb szegmense. 2012 végéig a közösségi hálón csak ingyenesen játszható, vagy prémium játékmód volt elérhető. Ez utóbbihoz a játékosnak valódi pénzért kell virtuális Facebook zsetonokat vásárolnia, azonban valódi pénzes nyereménykifizetés nincs.

A valódi pénzes szerencsejáték esetében a játékosok közvetlenül tudnak pénzt feltölteni a Facebookos szerencsejáték számlájukra, melyen valódi pénzt nyerhetnek, és esetleges nyereményüket közvetlenül át tudják utaltatni bankszámlájukra.

A valódi pénzes közösségi szerencsejátékok bevezetése természetesen különböző hihg-end biztonsági és szűrő megoldások kifejlesztését is megkövetelte, melyekkel megakadályozható a kiskorúak hozzáférését ezekhez az appokhoz.